Despre Mexico City

Mexico City (Ciudad de Mexico) este capitala Mexicului si cel mai mare oras din America de Nord. Stabilit de catre azteci in secolul al XIV-lea, Mexico City a fost fondat de catre conchistadori pe Lacul Texcoco in 1525. Astazi, capitala este cunoscut de catre localnici ca "el DF" (District Federal) si gazduieste numeroase opere de arta si o uimitoare scena gastronomica.

Mexico City, aceasta capitala haotica, este unul dintre spatiile urbane cele mai vibrante din lume. Intinderile uriase de parc metropolitan sunt cele mai mari de acest fel de pe planeta, iar superbele cartiere de lux uluiesc turistii.

Mexico City este impartit in 16 delegaciones (districte), care la randul lor sunt impartite in aproximativ 250 colonias (cartiere). Orasul este situat la 2200 metri deasupra nivelului marii - altitudine mult mai mare decat orice zona metropolitana din Statele Unite ale Americii.

Viata de noapte din Mexico City ofera tot ceea ce isi poate dori un turist dornic de distractie. Exista o selectie mare de: cluburi, baruri, restaurante, cafenele, variatii si combinatii ale acestora. Exista, de asemenea, pub-uri in Tlalpan si Coyoacan si cluburi in Insurgentes, Polanco, Condesa si Zona Rosa.

Orasul este comparat deseori cu New York, Mumbai (Bombay), si Shanghai. Aceasta metropola constituie o cincime din totalul Mexicului - unul dintre raporturile cele mai importante de capital la nivel national.

Patrimoniul orasului consta in strazile si parcurile sale, biserici si muzee. Pe de o parte, acesta include cartiere linistite asemanatoare unor sate rurale, iar pe de alta parte orasul este plin de viata, fiind cosmopolit si incluzand zonele cu trafic intens. Locuitorii sai au cautat sa pastreze splendoarea trecutului, inclusiv ruinele templului principal aztec si stilul arhitectural francez al secolului al XIX-lea, conacele, palatele si bisericile coloniale gratioase.

Cu toate acestea, locuitorii orasului au imbratisat si modernitatea, fapt argumentat de consumul ostentativ de otel, beton si sticla. Structurile contemporane includ Latinoamericana Torre (Turnul din America Latina) si World Trade Center, muzee si hoteluri de-a lungul Paseo de la Reforma, precum si centrele comerciale opulente din Perisur si Santa Fe. Supermarketurile sunt numeroase in metropola, dar pietele traditionale, cum ar fi Merced sunt inca pline de viata, cu vanzatori de fructe proaspete, pui vii si tortilla de porumb. Castelul Chapultepec, Monumentul Independentei, Fantana Pemex, precum si numeroase monumente memoriale se imbina cu haosul bulevardelor aglomerate si cartierele interminabile.

Mexico City