Transport Mexico City

Metroul in Mexico City

Vizitarea acestui oras gigant, poate fi o perspectiva infricosatoare chiar si cu un sistem cuprinzator si ieftin de transport public. Cu toate acestea, metroul vine in sprijinul turistilor care vor sa viziteze metropola. Evitati orele de varf, deoarece este foarte aglomerat.

Autobuze si microbuze in Mexico City

Autobuzele afiseaza destinatiile pe parbriz si sunt lente, dar curate. Pe strazile din Mexico City circula microbuze rapide sau peseros. Acestea circula liber, fara opriri sau plecari. Pur si simplu urcati la bord, platiti biletul si strigati "Bajan", atunci cand doriti sa coborati.

Toate sistemele aglomerate de transport public din Mexico City sunt locuri in care au loc infractiuni minore. Este recomandat sa transportati cu discretie lucrurile valoroase si sa evitati sa circulati dupa lasarea intunericului.

Taxiuri in Mexico City

Taxiuri diferite ofera servicii diferite. Cele mai frecvente sunt vehiculele care servesc rute nefixate. Evitati toate taxiurile fara licenta. In ultimii ani, criminalitatea legata de acest mijloc de transport a crescut. Taxiuri fara licenta au fost implicate in atacuri violente, jafuri si violuri, deci, daca pretul este prea bun ca sa fie adevarat, nu urcati la bordul unei asemenea masini.

Desi sunt mai scumpe, taxiurile de la compania Radio sunt fiabile si mai sigure si pot fi comandate prin telefon, de la hoteluri si restaurante.

Inchirierea unei masini in Mexico City

Conducerea in Mexico City, nu este recomandata. Traficul poate fi dens si enervant. Vizitatorii nu trebuie sa conduca pe timp de noapte; au existat multe rapoarte de deturnare, jaf si atacuri asupra soferilor singuri.

Inchirierea unei masini in Mexic este costisitoare. Conducatorii auto trebuie sa aiba minim 23 de ani (21, in cazuri speciale). Companiile de inchirieri auto includ: Avis (tel: (55) 5588 8888, www.avis.com.mx ), Buget (tel: (55) 5566 6800, www.budget.com.mx ), Hertz (tel: (55) 5128 1699, www.hertz.com.mx ) si Thrifty (tel: (55) 5207 1100; www.thrifty.com.mx ).

Inchirierea unei biciclete in Mexico City

In oras exista o retea mare de piste pentru biciclete. Bicicletele pot fi inchiriate de la Avenida Heroico Colegio Militar.

Mexico City