Ghid turistic Playa del Carmen

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, tiroliana, delfini, parc de distractie, viata de noapte, shopping

Despre Playa del Carmen

Playa del Carmen este un oras-statiune situat pe peninsula Yucatan din Mexic. Aproximativ la 70 km sud de Cancun si 20 km vest de Cozumel este centrul Riviera Maya, care ofera o atmosfera relaxata, cu o aroma distinct europeana. Initial un mic oras de pescuit, turismul in Playa del Carmen a inceput cu serviciul de feribot pentru pasageri de la Cozumel, o insula de-a lungul Canalului Cozumel, faimoasa destinatie pentru scuba diving.

Playa del Carmen a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii doi ani, construindu-se multe cladiri noi, cartiere rezidentiale, restaurante, buticuri si locuri de divertisment. In prezent, exista planuri de a se dezvolta sase hoteluri de lux si mai multe restaurante recunoscute pe plan international, inclusiv Changs PF, Hard Rock Cafe, Chris lui Ruth si Cheesecake Factory. Avenida Quinta este programat sa devina o fortareata culturala si economica pentru peninsula Yucatan, cu dezvoltarea de locuri civice si piata de retail. Mai multe branduri de lux si-au facut deja prezenta aici: Louis Vuitton, Herrera Carolina, Paul & Shark, Hugo Boss si Christian Dior. El Palacio de Hierro a inceput, de asemenea, construirea unui magazin de lux.

Playa del Carmen este atractiva si pentru navele de croaziera. Xcaret Eco Park, un parc mexican tematic "eco-arheologic parc", este o destinatie turistica populara, situata la sud de oras in Xcaret. Playacar este o zona rezidentiala si turistica in Playa del Carmen, la sud de zona urbana principala. Aici veti gasi cele mai multe hoteluri all-inclusive si terenul de golf.

In Playa del Carmen exista o influenta semnificativa canadiana, europeana si argentiniana, in principal si datorita numarului mare de proprietari de afaceri locale proveniti din America, America de Sud si Europa.

In octombrie 2005, uraganul Wilma a trecut peste Playa del Carmen, ramanand in zona invecinata timp de doua zile si cauzand prejudicii semnificative si o scadere temporara a sosirilor turistice. Din fericire, cele mai multe daune au fost relativ superficiale.

Recent, planificatorii orasului Playa del Carmen au luat initiativa de a face orasul mai prietenos pietonilor. Orasul a finalizat, de asemenea, mai multe spatii urbane concepute pentru a oferi un mediu sigur pentru familii, care se pot bucura de activitati in aer liber; aceste facilitati includ: doua parcuri junior de skate, o sala fitness in aer liber, teren de tenis, teren de baschet, teren de volei si zona de joaca pentru copii. Toate care se afla sub autostrada federala, creandu-se un spatiu acoperit, umbrit de-a lungul zilei si bine iluminat pe timp de noapte. Acest spatiu prevede, de asemenea, un adapost pentru pietoni in timp de vreme rea.

Playa del Carmen