Ghid turistic Puerto Escondido

Recomandat pentru: surfing, plaja, pescuit, laguna, testoase, relaxare

Despre Puerto Escondido

Statiunea Puerto Escondido este situata la 180 km fata de capitala statului. Orasul este construit in jurul unui golf pitoresc presarat cu formatiuni de roca gigantica. La capatul de nord-vest, Bacocho Beach are cea mai mare varietate de hoteluri si atmosfera este vibranta. Veti gasi aici o plaja frumoasa pentru familii si mai multe ambarcatiuni, pe care le puteti inchiria pentru pescuit; sau puteti vizita obiectivele turistice. La capatul de sud-est veti gasi Zicatela, un loc vibrant plin de actiune, cu plaja a carei atmosfera cosmopolita atrage surferi si turisti din intreaga lume (in special din Europa). O plimbare de-a lungul Zicatela ofera sansa de a va bucura de performantele spectaculoase ale surferilor deasupra crestelelor de valuri colosale.

Puerto Escondido este insa mult mai mult decat valurile sale minunate si viata de noapte vibranta. Zona din jurul golfului are o avere de minuni naturale. Doar la 20 de minute nord de Puerto Escondido puteti inchiria caiace sau barci cu motor pentru a vedea pelicani, soimi, colibri, lopatari. Alternativ, daca sunteti in cautarea unei experiente autentice etnice, vizitati comunitatile din apropiere si invatati cate un pic din obiceiurile lor. Mazunte, de exemplu, este un mic sat al carui locuitori s-au dedicat protejarii mediului natural. Ei invita vizitatorii sa ia parte la eco-excursii pe jos, calare sau cu barca cu vasle. Mazunte gazduieste, de asemenea, Centro Mexicano de la Tortuga, un sanctuar care adaposteste exemplare din fiecare specie de broaste testoase marine si terestre.

Aproape de Puerto Escondido, la doar 15 minute de mers, Ventanilla este o rezervatie ecologica pentru familiile care doresc sa exploreze formatiunile de roci care domina plaja si sa cunoasca comunitatea indigena.

Puerto Escondido