Ghid turistic Santa Rosalia

Despre Santa Rosalia

Santa Rosalia este un oras situat pe peninsula Baja California, in partea de nord a Mexicului. Santa Rosalia este un oras unic in Baja, cu o personalitate cu totul diferita fata de alte orase de pe litoral. Intregul oras a depins candva de de mina de cupru, care, chiar si astazi, este o parte foarte vizibila din Santa Rosalia. Acest oras unic este aproape tot timpul ocupat si plin de viata.

Plajele de aici nu ar putea fi descrise ca foarte frumoase, acestea fiind de in majoritate gri inchis, cu multe pietre. Insa aici veti gasi o multime de oportunitati deosebite pentru fotografii, cu toate instalatiile miniere vechi si cu arhitectura unica din zona centrala a orasului.

Santa Rosalia a fost fondata la inceputul anilor 1880 atunci cand aici a fost descoperit cupru. O companie miniera franceza a achizitionat drepturile miniere si sute de kilometri de tuneluri au fost forate, construindu-se o turnatorie de topire si o cale ferata pentru a transporta minereul.

Cele mai multe dintre cladirile din zona centrala a orasului sunt realizate din lemn, cu o arhitectura franceza. Veti putea admira, de asemenea, Biserica Iglesia Santa Barbara, faimoasa pentru ca a fost costruita dupa planurile lui Alexandre Gustave Eiffel care a proiectat si a construit Turnul Eiffel. Foarte aproape de biserica, in centrul orasului, este o brutarie franceza, Panadería El Boleo, deopotriva cunoscuta de localnici care par a fi dependenti de ea, dar si de vizitatorii orasului. La capatul de est al orasului in apropierea portului, exista o biblioteca publica, care are o expozitie de fotografii istorice din perioada orasului minier.

In Santa Rosalia exista o serie de moteluri destul de confortabile; Cliff Side este unul dintre acestea. Hotelul Frances construit in 1886, ofera o vedere destul de buna la Marea Cortez.

Santa Rosalia