Transport Mexic

Transportul aerian in Mexic

Exista o retea excelenta de zboruri zilnice regulate in Mexic, operate de compania aeriana Aeromexico. Multe din aeroporturile mai mici au capacitatea de a primi avioane de mari dimensiuni si de a servi pentru anumite zboruri internationale.

O serie de operatori de transport ofera bilete de avion low-cost catre o serie de destinatii. Acestea includ VivaAerobus – care deserveste Monterrey, Guadalajara, Cancún si 23 alte destinatii in Mexic; Volaris cu 25 de destinatii din intreaga tara, si Interjet.

Transportul rutier in Mexic

Este recomandabil sa pastrati portierele si geamurile inchise si incuiate, in special la semafoare. Companii de inchirieri auto sunt disponibile in aeroporturi, centrele oraselor si in statiuni.

Autocare si autobuze leaga aproape toate orasele. Terminalele de autobuz din marile orase furnizeaza servicii si informatii cu privire la tarife si program. Operatorii majori includ ETN care acopera coasta Pacificului, vestul si nordul Mexicului; ADO care serveste coasta Golfului Mexic si partea de sud-est; Primera Plus care serveste centrul si nordul Mexicului, precum si Estrella Blanca cu servicii pe intreg teritoriul tarii.

Varsta minima este de conducere pentru inchirierea de masini este, de obicei, 21 de ani.
Orase mexicane au, in general, retele bune de transport public. Autobuzele sunt ieftine, cu semne aplicate pe parbriz care fac cunoscute destinatiile lor. Taxiurile sunt usor de gasit, cel mai bine este sa negociati tarifului in prealabil.

Mexico City, Monterrey si Guadalajara dispun de metrou.