Informatii utile Villahermosa

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Villahermosa este recunoscuta pentru


muzee
gastronomie
natura

Cand este indicat sa vizitati orasul Villahermosa

Villahermosa are un climat tropical musonic. Temperaturile in perioada de primavara si de vara ajung la 40° C. In timpul iernii, clima Villahermosa este foarte umeda, iar temperaturile din timpul zilei scad in jurul valorii de 28° C. Sezonul cea mai uimitor al anului este primavara, cand orasul infloreste.

Temperaturi medii lunare in Villahermosa, Mexic

Ce sa luati in bagaj

Purtati haine deschise la culoare si evitati materialele sintetice (de exemplu poliesterul), in favoarea texturilor naturale (de exemplu bumbacul); folositi produse pentru protectie solara si purtati o palarie pentru a proteja capul si fata de soarele fierbinte. Nu uitati aparatul de fotografiat, de mare ajutor intr-o vacanta.

Transportul in Villahermosa

Autobuzele locale si mini-autobuzele (combis) sunt disponibile la nivel local; biletele pentru acestea sunt ieftine.

Taxiurile din Villahermosa nu sunt contorizate, din acest motiv va trebui sa negociati cursa. Daca vorbiti spaniola veti fi in avantaj.

Shopping in Villahermosa

Mall-ul principal este gasit in zona cunoscuta sub numele de Tabasco 2000 si numit acum Galerias. Acesta gazduieste magazinul Liverpool si alte magazine mai mici.

Puteti gasi mall-uri situate la Paseo Usumacinta, Periferico Carlos Pellicer Camara (Plaza Villahermosa) si Avenida Ruiz Cortinez. De asemenea, exista multe magazine care vand suveniruri din cultura Olmeca.

Daca mergeti in centrul orasului, la vest de Avenida Jose Maria Pino Suarez si la nord de Palacio, veti gasi o zona de shopping cu o multime de magazine, restaurante si cateva hoteluri. Aceasta zona este numita Zona Luz - Centro Historico y Comercial.

Villahermosa