Ghid turistic Xalapa

Despre Xalapa

Xalapa este capitala mexicana a statului Veracruz. Xalapa este cunoscut sub numele de "Atena din Veracruz" din cauza influentei culturale puternica a universitatii sale, Universidad Veracruzana.

In Xalapa se organizeaza o mare varietate de evenimente in teatrele, muzeele si in alte structuri culturale. Arta are un text deosebit Xalapa, si in special galeria de Pinacoteca Diego Rivera. situate in apropiere de Primarie si Juárez Parque in zona centrala a orasului, are cea mai mare colectie de Diego Rivera picturi a lui in toate Mexic.

Catedrala Xalapa, un amestec de baroc si neogotic, a fost construita in 1773. Aceasta este prevazuta cu un turn cu ceas.

Patio Muñoz este un cartier construit in secolul al XIX-lea, cu cele mai multe cladiri originale intacte. Aici sunt organizate ateliere de lucru de pictura, dans si muzica.

Parque Juárez este un parc in centrul orasului Xalapa. Partea de sud a parcului ofera vederi pitoresti ale muntilor Sierra Madre. Parque Juárez a fost locul Manastirii San Francisco. Acesta este situat printre cele mai vechi cartiere din oras. Gradina centrala dispune de copaci enormi, galerii de arta, ateliere de lucru, un auditoriu si o cafenea.

Jardin de Esculturas este un muzeu dedicat sculpturii, care prezinta lucrari de artisti la nivel national, recunoscute la nivel international. Museo Interactivo de Xalapa dispune de un planetariu cu un ecran IMAX. Museo de Antropologia de Xalapa adaposteste cea mai mare colectie de artefacte mexicane din diferite culturi, cum ar fi Olmeca, Huastec si Totonac - mai mult de 25.000 de piese. In apropiere este Hacienda del Lencero Primul. In prezent, acesta este un muzeu care afiseaza mobilierul si bunurile personale datand din secolul al XIX-lea.

Xalapa este locul de origine al faimosul ardei iute, precum si al produselor realizate cu porumb: gorditas, tostadas, produse de patiserie, enfrijoladas.

Xalapa