Informatii utile Xalapa

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Cand este indicat sa vizitati orasul Xalapa

Xalapa are o clima subtropicala umeda. Conditile climatice din Xalapa sunt semi-umede, dar orasul este relativ rece fiind situat in munti la peste 1400 de metri deasupra nivelului marii. Temperatura maxima medie este de 37,3° C si cea minima variaza de la 0° C la 10° C. Sezonul cald in Xalapa se desfasoara intre martie si mai, cand maxima medie ajunge la 28° C si temperatura minima medie ajunge la 17° C. Sezonul rece se desfasoara de la sfarsitul lunii decembrie, ianuarie si februarie, cu o temperatura minima medie de 11° C si o medie ridicata de 22° C.

Temperaturi medii lunare in Xalapa, Mexic

Foarte devreme dimineata, in Xalapa este adesea ceata. Cele mai multe precipitatii se produc in timpul lunilor de vara, in special in luna iunie, cand pe precipitatiile medii ajung la 328 milimetri.

Ce sa luati in bagaj

In functie de perioada din an in care doriti sa vizitati Xalapa, aduceti cu dumneavoastra hainele necesare, pantofi comozi si nu uitati sa puneti in bagaj si o umbrela. De asemenea, camera foto reprezinta o necesitate, in cazul in care doriti sa imortalizati cele mai frumoase momente ale sejurului.

Modalitati de plata in Xalapa

Un bilet pentru un mijloc de transport urban costa 6 Peso (MXN). O cafea/ceai intr-o cafenea: costa 17 Peso (MXN). Masa de pranz intr-un restaurant standard: costa 39 Peso (MXN). O bere servita intr-un bar costa 22 Peso (MXN). Cina intr-un restaurant standard costa 80 Peso (MXN). O bautura alcoolica intr-un club de noapte costa 37 Peso (MXN). Un pachet de tigari costa 35 Peso (MXN). O bautura racoritoare de la un automat costa 11 Peso (MXN). Un taxi de la aeroport in centrul orasului va costa 25 Peso (MXN). Un bilet la cinema pe week-end costa 70 Peso (MXN).

Transportul in Xalapa

Orasul are o statie centrala de autobuz (CAXA), un punct nodal pentru companiile de transport cu autobuzul care opereaza in mai multe zone, inclusiv UA, ADO, ADO-GL, OCC, Auto-Tour si Autobuze Sierra-Texcoco.

Exista, de asemenea, un serviciu de transport cu autobuzul in oras, cu un cost per persoana variind intre 6.00 si 8.00 pesos mexicani.

Taxiurile care opereaza in Xalapa sunt usor de recunoscut fiind vopsite in alb si rosu. De obicei, soferii de taxi nu contorizeaza cursa.

Posibilitati de cazare in Xalapa

Xalapa ofera o gama larga de hoteluri pentru cei care calatoresc pe un anumit buget. Intre acestea se numara Hotel Los Lagos, ofera camere cu TV, telefon, precum si internet Wi-Fi. Printre facilitatile sale se numara un restaurant, serviciu de spalatorie, precum si apeluri de trezire. Hotelul Creperie ofera 16 camere, care au TV cu plasma, acces Wi-Fi gratuit, un filtru de cafea/ceai, telefon, precum si un ventilator. Best Western Xalapa, toate camerele au un TV prin cablu si telefon. Howard Johnson, toate camerele sunt dotate cu TV prin cablu, cafea / ceai, telefon, precum si acces la internet. Unele dintre facilitatile sale sunt piscina, sala de fitness / sala de gimnastica, serviciu de spalatorie.

Shopping in Xalapa

Xalapa ofera o mare varietate de optiuni de cumparaturi, care includ obiecte de artizanat si tot felul de articole. Puteti gasi mall-uri, cu restaurante, cafenele, buticuri, cinematografe si magazine de brand de unde puteti cumpara suveniruri. Probabil cel mai bun cadou pentru a-l lua acasa este cafeaua pe care o gasiti aici.

Din Xalapa puteti cumpara ceva unic, care va va reaminti de calatoria dvs. in acest oras minunat.

Xalapa