Ghid turistic Bender

Recomandat pentru: arhitectura, cetate, istorie, monumente, puncte de interes

Despre Bender

Bender (Tighina) este un oras din Republica Moldova situat la 61 de km la sud de Chisinau. In componenta orasului se afla comuna Proteagailovca. Orasul se afla sub controlul fortelor din Transnistria. Denumirea de Bender a fost atribuita acestui oras pentru a inscriptiona pentru totdeauna victoria pe care au avut-o rusii impotriva turcilor.

Bender se afla situat pe malul drept al fluviului Nistru. Aici s-au nascut diverse personalitati din cultura romaneasca, precum: actrita Tamara Buciuceanu, fostul presedinte al Romaniei din perioada 1996 - 2000 Emil Constantinescu si alte personalitati precum: Iuliu Edlis, scriitor si dramaturg sau Lev Berg, zoolog si geograf.

Orasul se afla langa una dintre cele mai vechi trecatori peste Nistru.

Centrul istoric al orasului Bender iese in evidenta prin constructii traditionale din secolul al XIX-lea, prin bisericile “Schimbarea la fata” si “Adormirea”. In centrul istoric se mai gaseste Muzeul de istorie.

Top obiective turistice Bender

Cetatea Tighina din Bender
Cetatea Tighina din Bender

Cetatea Tighina din Bender este situata pe malul inalt al Nistrului si are 3 randuri de ziduri, care aveau ca scop apararea cetatii. Cetatea este folosita...

Memorialul Eroilor si Arcul de Triumf din Bender
Memorialul Eroilor si Arcul de Triumf din Bender

In Bender, un oras modest, exista foarte multe constructii, monumente ale eroilor, un superb arc de triumf, un monument dedicat victimelor Holocaustului,...

Bender