Despre Monaco

Monaco, sau mai exact, Principatul Monaco, este cunoscuta ca fiind a doua cea mai mica tara din lume, dupa Vatican, avand cea mai mare densitate de populatie din lume, existand in componenta sa 4 districte, Monaco, sau Orasul Vechi, Monte Carlo, cartierul cu cladiri moderne si impresionante, printre care si Cazinoul, Condamine, un centru special pentru afaceri si Fontvieille, zona celebra pentru Gradina Botanica.

Monaco se afla intre tarmul Marii Mediterane si Franta, pe celebra Coasta de Azur, acolo unde turismul e in floare vara de vara, dar si foarte aproape de granita cu Italia. Multi oameni de afaceri se stabilesc in Monaco datorita libertatii fiscale, deoarece persoanele private sunt scutite de plata taxelor si impozitelor.

Monaco are in spate o istorie bogata. Portul facea legatura cu lumea inca din secolul al II-lea, atunci cand era folosit pentru debarcarea comerciantilor maritini fenicieni si cartaginezi, de-a lungul istoriei portul fiind ocupat de diferite civilizatii. Astazi portul este folosit in special pentru ancorarea navelor de croaziera, fiind astfel, principalul punct de plecare a economiei tarii, prin port ajugand majoritatea turistilor ce ajung in Monaco.

De aici se pleaca in vizitarea principalelor atractii turistice, printre care celebrul si luxosul Cazinou, Palatul Regal sau Oceanograful, ce cuprinde si Muzeul Oceanografic.