Informatii utile Monaco

Date generale


Capitala: Monaco
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (86%), Alte religii (14%)

Monaco este recunoscuta pentru


cultura
muzee
puncte de interes
arhitectura
atractii inedite
expozitii
divertisment

Cand este indicat sa vizitati Monaco

Fiind o zona turistica preferata in special datorita Marii Mediteraneene, perioada sezonului turistic in Monaco este mai-septembrie. Avand in vedere ca Monaco e o zona turistica de lux, daca nu dispuneti de un venit foarte consistent, e recomandat sa vizitati statul Monaco in lunile mai-iunie sau septembrie-octombrie, atunci cand preturile sunt acceptabile, iar vremea va va permite sa va bucurati atat de plaja, cat si de vizitele lungi in multimea de obiective turistice de vizitat.

Temperaturi medii lunare in Monaco

Daca nu vreti sa vizitati Monaco in toiul sezonului estival, trebuie sa stiti ca in Monaco vremea, chiar si iarna, este foarte buna pentru a vizita obiectivele turistice importante ale zonei. In caz de ploaie, aveti acces la mijloacele de transport in comun ca va lasa in cele mai dese randuri in apropierea unui obiectiv de vizitat.

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere ca vara este momentul perfect pentru a vizita Monaco si Monte Carlo, nu trebuie sa lipseasca din bagajul dumneavoastra accesoriile de vara, precum ochelarii de soare, palaria si costumul de baie. In ceea ce priveste vestimentatia, haine cat mai subtiri si lejere, pentru a nu ocupa bagajul cu lucruri neimportante. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca din bagaj nici aparatul foto, pentru ca veti avea ce poza la orice pas, iar lipsa acestuia va va dezamagi.

Transportul in comun in Monaco

Transportul in comun in Monaco nu este deloc o problema. Sunt destule rute ce acopera intreaga zona, si un numar mare de statii de autobuz pentru a fi siguri ca nu veti rata niciun obiectiv datorita distantei mari dintre acestea. Probabil unul din cele mai ieftine servicii din Monaco il reprezinta transportul cu mijloacele in comun, un bilet achizitionat pe o zi intreaga constand doar 3 euro.