Cum se ajunge in Monte Carlo

Calatoria cu avionul la Monte Carlo

Deaorece nu exista zbor direct de la Bucuresti – Monte Carlo trebuie, mai intai, sa rezervati un bilet pe ruta Bucuresti – Nisa. Cea mai iefitina cursa ar fi cu Compania AirBerlin, un zbor de aproximativ 4 ore, cu o escala de aproximativ doua ore in Viena. Mai exista varianta rutelor cu escala, efectuate de companiile Swiss Air (cu o escala la Zurich), Lufthansa (cu escala la Munchen) sau AlItalia (cu escala la Roma).

De la aeroportul din Nisa aveti mai multe optiuni pentru a ajunge in Monte Carlo. Cea mai rapida este sa inchiriati un elicopeter, cu plecari la fiecare 20 de minute, cursa care costa intre 95 si 100 euro/ persoana, si in aproximativ 6 minute sunteti in Monte Carlo. O alternativa este sa luati un taxi, cu un pret ce variaza intre 80-90 euro, si ajungeti in Monte Carlo aproximativ 40 de minute, bineinteles, in functie de trafic. Si, totusi, cea mai frumoasa calatorie de la Nisa la Monte Carlo este cea cu trenul. Un bilet costa 5 euro si durata este de jumatate de ora. Calatoria cu trenul ar putea fi una dintre variantele cele mai bune, daca nu va grabiti, nu aveti prea multe bagaje si doriti sa admirati imprejurimile golfurilor mediteraneene.

Calatoria cu trenul la Monte Carlo

Daca sunteti amatori de calatorii cu trenul, puteti opta pentru varianta Bucuresti –Viena – Venetia -Milano, un drum de o zi si jumatate, cu plecare din Gara de Nord. De la Milano puteti parcurge cei 300 km ce va desparte de Nisa cu un tren de mare viteza. De aici pana la Monte Carlo mai sunt aproximativ 20 de km.

Calatoria cu autoturismul la Monte Carlo

Calatoria cu autoturismul presupune un drum de peste 20 ore de mers pe ruta Bucuresti - Serbia – Croatia – Italia – Monaco pe o distanta de aproximativ 1500 km. Trebuie sa aveti in vedere plata taxelor pentru autostrada in Serbia, aproximativ 11 euro, Italia aproximativ 37 euro si Franta aproximativ 30 euro.