Informatii utile Monte Carlo

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 01:00

Monte Carlo este recunoscuta pentru


puncte de interes
cazinou
cultura
expozitii
muzee
relaxare

Cand este indicat sa mergeti in vacanta la Monte Carlo

Daca va doriti o vacanta in Monte Carlo si cautati doar liniste si confort la cote maxime, optati pentru lunile aprilie – mai, septembrie – octombrie, cand nu este foarte aglomerat. Dar, daca va preferati agitatia dar si temperaturile mai ridicate, alegeti lunile iunie-august. Iubitorii Formulei 1 ar trebui sa faca rezervare pentru luna ianuarie, pentru ca atunci se desfasoara aici Raliul Monte Carlo sau pentru luna mai, pentru pasionatii Grand Prix. Februarie este indicata daca vreti sa urmariti in direct International Grand Challenge. Nici iubitorii muzicii nu sunt uitati, ei pot rezerva un bilet la Opera din Monte Carlo, o emblema culturala a orasului.

Luna ianuarie este destinata specatacolului de circ. Aici se desfasoara in fiecare an, inca din 1974, Festivalul International al Circului, eveniment organizat sub auspiciile Casei Regale din Monaco, cel mai prestigios eveniment de acest gen, care acorda la finalul competitiei mult ravnitul premiu „Clovnul de aur”.

Temperaturi medii lunare in Monte Carlo, Monaco

Ce sa luati in bagaj

In primul rand, nu va faceti griji pentru variatiile de temperatura. Aici aproape tot anul este soare, chiar si iarna, temperaturile ajung, uneori, la aproape 20°C. Tot ce aveti nevoie sunt bani, destul de multi, pe langa cazare si masa, cu siguranta veti fi tentati sa vizitati marile magazine unde preturile nu sunt mici deloc. Si mancarea este scumpa, sunt locuri unde doar o cafea va costa 30 euro, dar, daca nu sunteti foarte pretentiosi, o pizza la 10 euro va va scoate din impas. Mai aveti nevoie ochelari de soare, aparat foto si cat mai mult timp la dispozitie pentru plimbari.

Magazine si piete in Monte Carlo

In Monte Carlo puteti gasi boutiquri ale tuturor marilor creatori de moda, bijuterii, produse de lux, toate la preturi exclusiviste. Marii creatori de moda isi expun aici cele mai recente creatii. Cel mai rafinat magazin de unde va puteti achizitiona ultimele tendinte in moda este Golden Cercle, situat in imediata apropiere a cazinoului. Zona de comert este situata in apropierea portului, unde se practica preturi mai putin restrictive si unde gasiti peste 200 de outlet-uri. In general, magazinele sunt deschise de la 10.00-19.00. Ca o exceptie, marile branduri au deschis si duminica. Daca va atrage comertul traditional, puteti face o plimbare in Piata La Condamine.