Transport Monte Carlo

Transportul in comun la Monte Carlo

Transportul public in Monte Carlo este foarte eficient. Sunt 5 linii de transport care acopera intreg arealul turistic. O calatorie costa 2 euro si se poate achita si direct soferului. Sunt si tichete cu 4 sau 8 calatorii. Variata economica, pentru turisti, este cardul Daily Tourist, cu calatorii nelimitate, care costa 6.25 euro. Copiii sub 5 ani beneficiaza de transport gratuit.

O metoda foarte bine pusa la punct o constituie sistemul public de lifturi, cu care puteti urca si cobora, gratuit, de-a lungul stancilor ce marginesc portul, astfel incat puteti admira si fotografia peisaje panoramice chiar din unghiurile cele mai abrupte din Monte Carlo.

Varianta transportului cu masina proprie sau inchiriata nu este cea mai buna optiune in conditiile in care parcarea este foarte scumpa iar traficul foarte aglomerat. Strazile sunt oricum destul de inguste, incat devine mult mai placut sa traversati orasul pe jos sau cu bicicleta (in Monte Carlo chiar se incurajeaza calatoria cu bicicleta).

Asa numitele autobuze pe apa, sunt vehicule actionate electric, care fac legatura zilnic, de la 08.00 la 19.50, intre mai multe puncte turistice importante. Traversarea portului cu aceasta ambarcatiune dureaza numai 10 minute. Pretul unei calatorii este similar cu cel al tichetelor de autobuz, dar puteti achizitiona un pachet pentru turisti cu 10 calatorii. Tot pentru vizitatori a fost gandit si un tur al orasului „Le Grand Tour” care dureaza cam 60 de minute si pentru care trebuie sa achizitionat un tichet cu valabilitate de o zi sau doua, in functie de preferinte, care cuprinde 12 statii, pornind de la Palais Princier.

Taxiurile in Monte Carlo

In Monte Carlo exista doua statii pentru taxiuri, disponibile non stop, una situata pe Bulevardul Monte Carlo, alta situata chiar langa gara. Ideal este sa va informati inainte sa porniti la drum asupra costului calatoriei si sa va asigurati ca, la plecare, aparatul de taxat este pornit. Oricum, este important de retinut ca, daca aveti nevoie de un sofer, majoritatea hotelurilor ofera servicii de taxi sau sofer cu limuzina. Solutia ideala in cazuri urgente este sa pastrati in memoria telefonului contactele unei companii de taxi pe care sa o apelati in caz de nevoie. De retinut, daca trebuie sa mergeti la aeroport, e bine sa va faceti o rezervare la compania de taxi cu o zi inainte. Mai trebuie spus ca transportul public furnizeaza un seriviciu – mini taxi, cu 8 -13 locuri, care are statia langa gara.