Memorialul Lincoln din Washington

Memorialul Lincoln este un monument national american construit in onoarea celui de-al XVI-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln. Acesta se afla in zona National Mall, vis-a-vis de Monumentul Washington. Arhitectul a fost Henry Bacon, sculptorul statuii principale. Terminat in anul 1922, monumentul este unul dintre cele cateva monumente ridicate in onoarea presedintilor americani.

Cladirea este construita sub forma unui templu grecesc doric in care se afla o imensa sculptura ce il ireprezinta pe Abraham Lincoln stand pe scaun, impreuna cu doua faimoase discursuri ale sale, The Gettysburg Address (Discursul Gettysburg) si Second Inaugural Address (Al doilea discurs inaugural).

Monumentul a fost locul in care s-au tinut multe discursuri importante, printre care si I have a Dream (Am un vis) a lui Martin Luther King de la data de 28 august 1963.

Exteriorul monumentului este inspirat de la un templu grec si se intinde pe o suprafata de 58 pe 36 de metri si 30 metri inaltime. Este inconjurat de 36 de coloane stil Doric, cate una pentru fiecare dintre cele 36 de date ale uniunii din timpul mortii lui Lincoln.

Deasupra coloanelor se afla cele 36 de state din Uniune si data la care acestea au aderat. Interiorul monumentului este impartit in trei camere de catre 2 randuri de coloane ionice. Aceste coloane, cate 4 pe fiecare rand, au o inaltime de 15 metri. Camera din nord si cea din sud contin cele doua discursuri faimoase ale lui Lincoln.

Tavanul, aflat la o inaltime de 18 metri, este format din grinzi de bronz cu ornamente sub forma de lauri si frunze de stejar. Intre aceste grinzi se afla panele din marmura Alabama, acoperite de parafina pentru a le imbogati transparenta. Chiar daca statuia principala era destul de luminata, Bacon si French au decis ca au nevoie de mult mai multa lumina si au creat un sistem de iluminare artificial aflat in tavan, ingrijitorii putand regla puterea de iluminare dintr-un panou de control, in functie de lumina naturala. Fondurile pentru acest sistem scump au fost acordate de catre Congres in anul 1926, iar in anul 1929, la 7 ani dupa construirea monumentului, acesta a putut fi iluminat cum trebuie.

De atunci, doar o singura mare schimbare s-a mai facut la monument si anume instalarea unui lift in interiorul structurii, pentru persoanele cu dizabilitati, in anul 1970.

Statuia principala, aflata in centrul monumentului, a fost sculptata de Piccirilli Brothers sub atenta supraveghere a sculptorului Daniel Chester French si a durat 4 ani pana a fost terminata. Initial, a fost gandita pentru a avea o inaltime de 3 metri, iar apoi a fost regandita si s-a hotarat dimensiunea ei finala, 5.8 metri inaltime. Pastrand scala, daca statuia l-ar fi infatisat pe Lincoln in picioare, ar fi avut 8.5 metri inaltime. Statuia a fost realizata din marmura alba din Georgia si cantareste aproape 160 de tone. Datorita greutatii foarte mari, marmura a fost adusa in 28 de bucati separate.

Localizare

GPS - Latitudine: 38.889273, Longitudine: -77.052365

Mareste harta

Legenda

 • Memorialul Lincoln din Washington
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Memorialul Lincoln din Washington