Ghid turistic Beira

Despre Beira

Beira este un oras-port din Mozambic. Acesta este al doilea cel mai mare oras din tara si capitala provinciei Sofala. In timpul anilor ’50 si ’60, inainte ca Mozambicul sa-si dobandeasca independenta, Beira era un loc frecventat de oamenii bogati. Desi este un oras-port important, foarte putini turisti mai fac calatorii in Beira, in prezent. Aceia care decid sa viziteze Beira vor gasi acolo un oras frumos, aflat pe malul apei, in care se serveste mancare foarte buna si oamenii sunt foarte ospitalieri.

Puteti ajunge in Beira cu avionul, orasul avand propriul aeroport, Aeroportul International Beira, aflat la 10 km in afara orasului. De acolo, puteti ajunge in oras cu un autobuz sau cu un taxi.

In interiorul orasului va puteti deplasa cu un microbuz, numit chapa. Aceste microbuze efectueaza curse in interiorul orasului, dar si in orasele invecinate, cum ar fi Chimoio.

In imprejurimile orasului Beira puteti merge in Savanna Beach, aflat la 20 de km in afara orasului, unde veti gasi apa mai curata pentru a inota si valuri mai bune pentru surf. Aici puteti pescui si puteti lua masa la restaurant, intr-o atmosfera simpla, dar placuta.

Pentru cumparaturi va recomandam Mercado Central (Piata Centrala), unde veti gasi suveniruri, condimente, peste proaspat si fructe exotice.

Dintre restaurante, va recomandam: Beira Sol, 2mais1, Biques, Ca te Espero, Kanimambo – un restaurant chinezesc, Pappas – unde veti gasi cea mai buna mancare din oras, la preturi pe masura, Macuti – restaurant cu specific chinezesc si portughez si Chipima’s Burger – unde veti gasi. Dintre cafenele si baruri, va recomandam Cafe Riviera, So Bolos, Beira Bar si Barbeque Beach.

Unitatile de cazare cele mai reprezentative din Beira sunt Hotel Savoy, Hotel Trivoli, Jardim das Velas – cu preturi care incep de la 110 dolari/noapte, Hotel Mozambique si Sena Hotel.

Beira