Ghid turistic Insula Mozambic

Despre Insula Mozambic

Insula Mozambic se afla in provincia Nampula, in partea de nord a Mozambicului. Puteti ajunge aici foarte usor din Nampula. Trebuie doar ca atunci cand conduceti sa urmati drumul catre Nacala, iar dupa aproximativ doua ore veti observa un semn care indica Insula Mozambic. Odata ajunsi acolo, va trebui sa treceti podul si sa platiti o taxa in valoare de 5000 MTS. Exista si varianta calatoriei cu taxiul, care costa 80.000 MTS.

Aceasta insula are o lungime de doar 3 kilometri si este foarte ingusta. Este legata de continent printr-un pod de beton. Insula se imparte in doua zone, Macuti si Stone. Fiind atat de mica, va dura aproximativ 20 de minute sa traversati insula de la un capat la celalalt intr-o plimbare.

Acest loc are o mostenire istorica unica in restul tarii si chiar al continentului. A fost capitala Mozambicului aproape 400 de ani, in perioada coloniala, inainte ca aceasta sa se mute la Maputo si a fost folosit ca centru al comerciantilor arabi inca din secolul al VIII-lea, cu mult inainte de sosirea portughezilor. Insula Mozambic face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, datorita arhitecturii importante, a culturii si a traditiilor.

Peste tot pe insula veti observa o imbinare a elementelor arhitecturale din perioada coloniala cu elemente ale arhitecturii swahili. Muzeul se afla in Palacio dos Capitaes Generais, o cladire mare si rosie aflata in zona Stone. Tot de acolo va puteti achizitiona harti si brosuri cu informatii despre insula, de la biroul de informatii turistice. Puteti merge si la Biserica Nossa Senhora do Baluarte, aflata in nordul insulei. Aceasta este cea mai veche cladire europeana din emisfera sudica, datand din anul 1522.

Pentru activitati recreative va recomandam centrul de scufundari din capatul de nord al orasului. In rest, puteti face plimbari cu barca, puteti face plaja si puteti inchiria o canoe sau o bicicleta.

In ceea ce priveste restaurantele va recomandam Ancora d’Oro, Escondidinho, Reliquias si Villa Sands. Puteti procura mancare si de la tavernele care vad fructe de mare proaspete, peste si orez, la preturi foarte accesibile.

Pentru distractia din timpul noptii va recomandam Bar Flor, Ruby’s, Villa Sands si Miraponte.

Dintre locurile unde va puteti caza, va recomandam Casa Luis, Casa Branca – cu camere pentru care veti plati 20-25 de dolari cu mic dejun inclus, Omuhi’piti, Hotel Escondidinho, Casa de Hospedes Terraco das Quitandas si Ruby’s Backpackers – o veche casa hindusa a breslelor transformata in unitate de cazare. Cea mai ieftina varianta de cazare este camparea, unde un loc costa 4 dolari/persoana.

Insula Mozambic