Ghid turistic Maputo

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, cultura, fortareata, monumente

Despre Maputo

Maputo este un oras situat in partea de sud a Mozambicului. De asemenea, acest oras este capitala si cel mai important port din tara la Oceanul Indian. Fondat de portughezi ca un oras-port, influenta calatorilor si comerciantilor din Africa, Asia si Europa, a facut din acest oras o metropola diversa.

In prezent Maputo este o capitala luxurianta, o metropola plina de viata. Orasul este bine cunoscut pentru pietele sale colorate si viata de noapte infloritoare. Veti putea admira bulevarde largi si copaci uitati de vreme. Cladirile variaza de la palate coloniale vechi la noile constructii grandioase, dar arhitectura dominanta consta in constructii staliniste cu aspect de cutii cu pereti din beton.

Turistii sunt sfatuiti sa viziteze: Gara de la Praça dos Trabalhadores – o structura impunatoare construita de Gustave Eiffel; Muzeul National de Arta care expune arta din Mozambic; Gradina botanica Jardim Tunduru - un loc extrem de frumos desi mic; Piata Centrala din cartierul Baixa, loc in care veti gasi peste proaspat, crabi, calamari, fructe, legume, si multe obiecte de uz casnic; Muzeul de Istoria Naturala, loc in care puteti admira o multime de animale impaiate, pasari si reptile.

Din oras sunt organizate scurte plimbari cu feribotul pentru a vizita Catembe. Atmosfera relaxata este un refugiu placut de la Maputo. Excursiile de o zi la Inhaca sunt usor de facut duminica, martea, joia, si sambata. Va trebui sa va imbarcati pe feribotul local, dimineata la 7:30 si dupa cateva ore, veti ajunge aproape de Inhaca. Cativa operatori de turism local organizeaza excursii de o zi in locuri cum ar fi Special Reserve Maputo, Plaja Macaneta si Plaja Bilene.