Ghid turistic Igalo

Recomandat pentru: plaja, alte atractii

Despre Igalo

Igalo este un oras apropiat de Herceg-Novi, insa nu exista o diviziune clara a oraselor, ele fiind doar din punct de vedere administrativ conduse separat. Localizat la poalele muntelui Orjen, aceast oras este recunoscut pentru Institutul “Dr. Simo Milošević”, un spa cu specific mediteraneean, care atrage in fiecare an foarte multi turisti. In aceasta zona, fundul marii este acoperit cu nisipuri si namoluri curative. Centrul medical modern a fost construit pe terenurile cu bai de namol. Aici este un loc ideal pentru odihna, dar si pentru tratarea unor afectiuni, precum reumatismul. Multi pacienti s-au tratat aici, chiar si regi, diferite personalitati. Cei care viziteaza acest oras se bucura de un peisaj superb prin plaja, cu zone frumos aranjate si pavate, inot sau bronzat. Pana in secolul al XX-lea era un sat cu putini locuitori, dar apoi s-a dezvoltat aproape unindu-se cu Herceg Novi.

Igalo se afla la 23 de km de aeroportul Tivat si la 22 de km de Dubrovnik. Aleea de promenada leaga Igalo de Herceg Novi, distanta fiind de 7 km. Pe timpul anului, din mai pana in octombrie, temperatura apei este in intervalul 22-26 de grade, iar media anuala a temperaturii este de 17 grade.

Igalo este cel mai faimos centru spa din Muntenegru dar si din Europa. De aici se poate ajunge cu barca la Pestera Albastra, care se mai numeste si Plava Spilja. A fost numita astfel dupa culoarea albastra pe care o reflecta apa, in timpul zilelor cu soare. Cand vizitati Igalo ar fi interesant sa faceti o plimbare cu barca in golful Kotor, de unde puteti admira muntii minunati si apa cristalina.

Igalo este o destinatie apreciata si in randul familiilor cu copii, deoarece aceasta zona este recunoscuta si pentru siguranta plajelor cu o adancime mica a marii.

Restaurantele si cafenelele ii intampina pe turisti cu o atmosfera placuta, specialitati din peste si multa muzica buna.

Peisajul unic si incantator al imprejurimilor fac din Igalo, una dintre cele mai frumoase regiuni din Muntenegru. Aici s-au intalnit multe civilizatii, precum: grecii antici si romanii. Toate aceste civilizatii au influentat cultura si istoria acestui oras.

Herceg Novi este un oras apropiat de Igalo, ele sunt practic unite. Acestea se afla la intrarea unuia dintre cele mai frumoase golfuri, Golful Kotor. Aici puteti vizita centrul vechi al orasului, care are o structura arhitecturala unica. Alaturi se afla Piata Nikola Durković, care este pazita de turnul cu ceas. Tot aici sunt multe biserici, care se pot vizita, Biserica Sfantul Leopold, Biserica Sfantul Arhanghel Mihail, in fata careia se afla o fantana comemorativa. Toate acestea si multe altele le puteti vedea si admira in Herceg Novi, plimbandu-va pe jos. Herceg Novi, ca si celelalte orase de pe coaste, este renumit pentru strazile lungi care pot fi parcurse doar pe jos de catre turisti. Acest oras mai este numit si „Orasul Pasilor”.

Statiunea Igalo ofera o gama larga a ofertelor de cazare, pentru toate buzunarele. Cateva hoteluri din Igalo sunt: Hotelul Igalo Wellness & Spa, Hotel Novi sau Hotel Centar.

Aceste doua orase sunt ideale pentru cei care au nevoie de tratament pentru diferite afectiuni, dar si pentru persoanele care doresc sa cunoasca o altfel de de lume, o lume linistita, frumoasa, cu un peisaj rupt dintr-o alta lume.

Igalo