Casa Memoriala Anne Hathaway din Stratford-upon-Avon

Anne Hathaway’s Cottage (in traducere, Casuta Anne Hathaway) este o casa cu douasprezece camere, in care sotia lui William Shakespeare si-a petrecut copilaria. Casa se afla in satul Shottery, Warwickshire, Anglia, la aproximativ 1.6 km vest de Stratford-upon-Avon. Spatioasa si cu multe dormitoare, sta acum in mijlocul unor gradini intinse si frumoase.

Prima parte a casei a fost construita inaintea secolului al XV-lea. Casa era cunoscuta sub numele de Newlands Farm in zilele lui Shakespeare si era asezata in mijlocul unui teren de peste 36 de hectare. Asa cum se intampla in multe dintre casele din acea perioada, si aceasta avea multe seminee pentru a imprastia caldura in mod egal in toata casa in timpul iernii. Cel mai mare semineu era folosit pentru gatit. In exterior se regasesc cadranele de lemn tipice pentru acea perioada si pentru stilul arhitectural Tudor.

Dupa moartea tatalui lui Anne Hathaway, casa a trecut in proprietatea fratelui acesteia, Bartholomew, ramanand in proprietatea familiei pana in anul 1846, pana cand problemele financiare i-au fortat sa o vanda. Cu toate acestea, era inca ocupata de familia Hathaway, acestia locuind acolo pe post de chiriasi, pana cand a fost achizitionata in anul 1892 de catre Shakespeare Birthplace Trust.

In anul 1969 casa a fost foarte afectata de un incendiu, dar a fost renovata de Trust. Acum este deschisa pentru vizitatori ca si muzeu.

Vizitand Anne Hathaway’s Cottage veti descoperi locul in care William Shakespeare si-a curtat viitoarea sotie, intr-un cadru pitoresc. Daca ajungeti acolo va puteti bucura si de exterior, care este impanzit de gradini superbe, pline de sculpturi si flori minunate. In timpul verii puteti savura bauturi racoritoare si gustari la cafeneaua din gradinile ce inconjoara casa.

In interior puteti admira piese originale de mobilier, inclusiv patul lui Anne Hathaway, care a ramas intact pana astazi.

Puteti ajunge la Anne Hathaway’s Cottage, in satul Shottery, facand o plimbare placuta din centrul orasului Stratford-upon-Avon, care dureaza aproximativ o jumatate de ora. Drumul catre casa este impanzit cu indicatoare, asa ca nu aveti cum sa va rataciti.

Casa este deschisa pentru vizite urmand mai multe programe, in functie de sezon. Astfel, in sezonul de iarna programul este de la 10:00 la 16:00, iar in cele de primavara, vara si toamna, casa este deschisa in intervalul orar 9:00-17:00.

Pretul unui bilet de intrare pentru adulti este de 9 lire, unul pentru copii costa 5 lire, unul pentru studenti, elevi si persoane cu varsta mai mare de 60 de ani costa 8 lire, iar unul pentru intreaga familie costa 22.50 lire. Copiii mai mici de 5 ani beneficiaza de gratuitate. Trebuie sa stiti ca daca ati cumparat un bilet il puteti folosi pentru vizite nelimitate timp de un an de la data achizitiei.

Adresa: 22 Cottage Ln, Shottery, Stratford-upon-Avon.
Numar de telefon: 01789 292100.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.190758, Longitudine: -1.731929

Mareste harta

Legenda

 • Casa Memoriala Anne Hathaway din Stratford-upon-Avon
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Casa Memoriala Anne Hathaway din Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon