Casa Memoriala William Shakespeare din Stratford-upon-Avon

Shakespeare’s Birthplace (Casa Memoriala William Shakespeare) este o casa restaurata, construita pe jumatate din lemn, din secolul al XVI-lea, situata in Henley Street, Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Anglia. In acest loc, William Shakespeare a fost nascut in anul 1564 si tot acolo acesta si-a petrecut anii copilariei. In prezent, casa este un mic muzeu, un obiectiv turistic foarte popular, detinut si manageriat de Trustul Shakespeare Birthplace. Locul este considerat ca fiind Mecca iubitorilor de literatura.

Casa in sine este relativ simpla, insa in secolul al XVI-lea era considerata o constructie deosebita. John Shakespeare, tatal lui William Shakespeare, era un producator de manusi si comerciant de lana, iar casa a fost initial impartita in doua pentru a-i permite acestuia sa isi desfasoare afacerea acolo.

Cladirea nu este una opulenta din punct de vedera arhitectural si, in mod tipic pentru acele vremuri, este construita cu impletituri de nuiele si cadre de lemn. Pentru constructie s-au folosit lemn de stejar din padurea Arden si piatra gri de la Wilm cote, in timp ce semineele mari sunt facute dintr-o combinatie neobisnuita de caramida si piatra. Podelele de la parter sunt facute din pavilioane de piatra.

Planul constructiei a fost initial un dreptunghi simplu. De la nord-vest catre sud-est, parterul era compus dintr-un salon cu semineu, o sala alaturata cu deschidere mare, un hol in cruce si, in final, o camera care servea drept atelier pentru John Shakespeare. Acest aranjament exista si la primul etaj, unde se afla trei camere in care se face accesul printr-o scara ce porneste din sala mare. In mod traditional, camera de deasupra salonului de la parter este camera in care se nasc copiii.

O casa simpla si mica, cunoscuta acum drept Joan Hart’s Cottage a fost construita mai tarziu la capatul de nord-est al casei, iar bucataria de astazi a fost adaugata tot ulterior, impreuna cu o camera construita deasupra sa.

Shakespeare’s Birthplace primeste vizitatori de peste 250 de ani. William Shakespeare a crescut acolo si s-a jucat acolo cand era copil, lua masa in salon, dormea si visa in camerele din acea casa. Shakespeare si-a petrecut primii cinci ani de casatorie tot acolo, impreuna cu sotia sa, Anne Hathaway. Vizitand Shakespeare’s Birthplace veti avea o revelatie, descoperind lumea care l-a format pe Shakespeare si afland ce au gandit alti scriitori faimosi cand au trecut pragul acestei case. Dintre vizitatorii faimosi ii amintim pe Charles Dickens, John Keats, Walter Scott si Thomas Hardy.

Shakespeare’s Birthplace este o casa fascinanta si un loc special pe care toata lumea ar trebui sa-l viziteze cel putin o data in viata.

Casa muzeu este deschisa din aprilie pana in mai in intervalul 9:00-17:00, din iunie pana in august in intervalul 9:00-18:00, din septembrie pana in octombrie intre orele 9:00-17:00 si din noiembrie pana in martie de la 10:00 la 16:00.

Un bilet de intrare pentru adulti costa 14 lire, unul pentru copii costa 13 lire, unul pentru studenti, elevi si persoane cu varsta mai mare de 60 de ani costa 13 lire, iar unul pentru intreaga familie costa 36.50 lire. Este bine sa stiti ca in pretul acestor bilete intra si vizita la Hall’s Croft si la Nash’s House, alte doua obiective turistice din Stratford-upon-Avon. Copiii mai mici de 5 ani beneficiaza de gratuitate. Trebuie sa stiti ca daca ati cumparat un bilet il puteti folosi pentru vizite nelimitate timp de un an de la data achizitiei.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.194382, Longitudine: -1.708270

Mareste harta

Legenda

 • Casa Memoriala William Shakespeare din Stratford-upon-Avon
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Casa Memoriala William Shakespeare din Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon