Institutul de Arte Frumoase Barber din Birmingham

Institutul de Arte Plastice Barber este o galerie de arta si sala de concerte, si este situat in campusul Universitatii din Birmingham.

Cladirea a fost proiectata de Robert Atkinson, in anii 1930 si inaugurata de regina Maria in 1939. Prima cladire construita cu scopul de a fi dedicata studiului istoriei artei in Regatul Unit, a fost descrisa de catre arhitectul istoric Sir John Summerson ca reprezentand "mai bine decat aproape orice alta cladire (exceptand poate RIBA in Portland Place), spiritului de arhitectura engleza din 1930 ".

Muzeul este localizat in jurul unei sali de concert inconjurata de sali de lectura, birouri si biblioteci la parter si galerii de arta la primul etaj.

Institutul este situat la 5 km sud-vest de centrul orasului, la poarta de est a campusului universitar si are una dintre cele mai remarcabile colectii de arta a secolului XX din Marea Britanie, incluzand lucrari de Gwen John, Andre Derain, Fernand Leger, Rene Magritteand, Egon Schiele. Acesta a fost infiintat de Dame Martha Constance Hattie Barber, in memoria sotului ei William Henry Barber, un avocat care a facut avere prin extinderea suburbiilor orasului Birmingham. Dame Martha a fost descendenta vechii familii Bellowsmakers din Birmingham Bellowsmakers. In 1924 William Henry Barber a primit un tiltu de baronet, titlul fiindu-I acordat pentru serviciile sale politice.

The Observer descria aceasta colectie ca ultima colectie de arta a secolului XX. Directorul fondator (1935-1952) a fost Thomas Bodkin, succesorul acestuia fiind profesorul Ellis Waterhouse, director aici intre anii 1952 -1970. Directorul actual este profesorul Ann Sumner (2007).

Colectia contine opere celebre ale unor artisti cum ar fi Vincent Van Gogh, Claude Monet, Auguste Rodin, Pablo Picasso si Rembrandt, expuse in galerii spatioase si elegante la primul etaj al Institutului. Perioada renascentista este reprezentata de capodoperele lui Giovanni Bellini, Veronese si Simone Martini (de exemplu Sf. Ioan Evanghelistul din 1320), iar secolul al XVII-lea este reprezentat de capodoperele lui Rubens, Van Dyck, Poussin si Murillo. Impresionismul francez si post-impresionismul sunt reprezentate prin opere de arta de Degas, Monet, Renoir, Van Gogh si Gauguin. Dintre artistii britanici ii putem enumera pe Aubrey Beardsley, Gainsborough, Reynolds, Rossetti si Turner. Exista, de asemenea, o colectie de sculptura (inclusiv lucrari de Rodin si Degas), de miniaturi si obiecte de arta. La intrare este o statuie ecvestra a lui George I, cea mai veche sculptura publica din Birmingham.

Institutul adaposteste, de asemenea, una dintre cele mai mari colectii de monede, in special monede romane si bizantine. Aceasta colectie deosebita a fost completata in 1967, cu 15.000 de monede, provenite de la Phillip Whitting si Geoffrey Haines.

La Barber au loc concerte pe tot parcursul anului, precum si un festival de muzica, care are loc in luna iunie.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.450298, Longitudine: -1.927740

Mareste harta

Legenda

 • Institutul de Arte Frumoase Barber din Birmingham
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Institutul de Arte Frumoase Barber din Birmingham