Informatii si poze despre Muzeul Britanic din Londra, Anglia. Alte obiective si atractii turistice din apropiere

Muzeul Britanic din Londra

Muzeul Britanic (British Museum) a fost infiintat in 1753, pe baza colectiilor lui Sir Hans Sloane si a fost amplasat pe locul sau actual in anul l823. Sir Hans Sloane a lasat posteritatii aproximativ 80.000 de obiecte. In galeriile acestui muzeu (cel mai vechi muzeu din lume) sunt expuse obiecte ilustrand aproape fiecare aspect al istoriei culturale mondiale.

British Museum are o fatada precum a unui mare templu, acest celebru asezamant al comorilor, plin de frumuseti de o valoare inestimabila, luate ca prada de razboi din intreaga lume, ocupand o cladire masiva.

In acest muzeu se afla cateva dintre cele mai valoroase artefacte ale umanitatii: fragmentele grecesti Elgin Marbles, piatra Rosetta Stone si comoara Sutton Hoo. Multe sectiuni au fost actualizate, in special in domeniul etnografic, incluzand impresionanta galerie africana Sainsbury. Punctul central al muzeului il constituie Marea curte interioara este proiectata superb si are un urias acoperis de sticla. Sala de lectura are un dom albastru si auriu, tomuri antice si monitoare computerizate. Daca doriti sa navigati descoperind cele mai importante elemente ale celor aproape 100 de galerii, alaturati-va unuia dintre ghizi, pentru un tur gratuit al muzeului Eyeopener, care dureaza 50 de minute (puteti obtine detalii de la biroul de informatii).

Incepand cu anul 1753 cand a fost initiata, colectia a crescut rapid in timpul razboaielor napoleoniene gratie unor cleptomani, intre care se afla si al saptelea lord Elgin, care a achizitionat fragmente de sculpturi din Partenon si din Erehteumul atenian, in perioada in care a fost numit ambasador la Constantinopol.

Intre cele mai valoroase piese de muzeu gazduite aici, amintim: in imediata apropiere a intrarii in muzeu, in sala 4, se afla Rosetta Stone, o piatra gasita de soldatii francezi in 1799, pe care era sculptat, in hieroglife egiptene, in demotica (un scris de creat in Egipt) si in greaca, un decret al lui Ptolemeu al V-lea, datand din 196 i.H. Aceasta inscriptie a constituit cheia care i-a permis egiptologului francez Jean-Francois Champollion sa descifreze hieroglifele. In salonul 18, la vest de intrarea in galeriile Partenonului, puteti vizita colectia Parthenon Marbles (care potrivit unor opinii ar trebui sa fie inapoiata Greciei). Aceste galerii includ spectaculoasele ramasite din friza Partenonului care inconjurau naosul templului Atenei de pe Acropole, sculptate in jurul anului 440 i.H. Tot in aripa de vest, in salonul 21, se afla expus un fragment dintr-una din cele sapte minuni ale lumii antice - Mausoleul din Halicarnas. In galeria JP Morgan Chase North American, in salonul 26, se afla una dintre cele mai insemnate colectii de artefacte ale culturii native nord-americane din afara continentului, incluzand obiecte apartinand primilor vanatori, de acum 10 000 ani.

La etaj se afla unele dintre cele mai populare galerii indragite mai ales de copii. In saloanele 62-63 sunt expuse mumiile egiptene si corpul pastrat, nemumificat, al lui „Ginger". In apropiere se afla stralucitoarea comoara, datand din secolul al IV-lea, Mildenhal Treasure si la fel de splendida comoara anglo-saxona, datand din secolul al VIII-lea, Sutton Hoo Treasure.

In apropiere, colectia de Ceasuri si Orologii, cu exponate din secolele XVI-XX, este una dintre cele mai frumoase din lume. Fiti acolo la ora la care ceasurile bat la unison. Usor de pierdut din vedere, in multimea de antichitati din Grecia si Roma, Vasul Portland este un exemplu nepretuit al artei prelucrarii sticlei

O expozitie mai prozaica este cea a lui Pete numita asa dupa ramasitele omului de Lindow, descoperit de arheologi intr-o mlastina de turba din Cheshire. Galeria coreeana este locul unei cercetari exhaustive pe marginea artei si arhitecturii din Coreea, incluzand portelanuri si paravane colorate.

British Museum adaposteste atatea comori, ca nu veti avea timp sa le vedeti intr-o singura zi. Pentru a le localiza, faceti rost de un ghid al muzeului.

Adresa 18 Great Russell St., Bloomsbury, Londra
Cum ajung Statiile de metrou Russell Square, Holborn, Tottenham Court
Telefon 020 7323-8299
Web http://www.britishmuseum.org
Preturi Adulti: Gratuit
Copii: Gratuit
Orar Zilnic: 10.00 - 17.30
Vineri: 10.00 - 20.30

Spune si prietenilor tai:

« Piata Piccadilly Circus din Londra Parcul Hyde Park din Londra »

Mareste harta
?

Legenda

 • Muzeul Britanic din Londra
 • Restaurant
 • Hotel
 • Pensiune
 • Monumente
 • Palate si castele
 • Muzee si galerii de arta
 • Catedrale si biserici
 • Gradini si parcuri
 • Piete si zone centrale
 • Divertisment
 • Cladiri si turnuri
 • Shopping
 • Altele

Tas Bloomsbury

Tas Bloomsbury

Localul Tas Bloomsbury ofera conditii de servire pentru grupuri numeroase de …

The Blue Door Bistro

The Blue Door Bistro

The Blue Door Bistro ofera si posibilitatea de a servi masa …

The Conservatory at the Montague

The Conservatory at the Montague

The Conservatory at the Montague ofera si posibilitatea de a servi …

Le Bistro Savoir Faire

Le Bistro Savoir Faire

Localul este potrivit pentru cei care doresc sa serveasca masa sau …

Abeno

Abeno

Localul ofera diverse programe care asigura buna dispozitie si amuzamentul clientilor. …

Malabar Junction

Malabar Junction

Localul Malabar Junction este indicat intalnirilor de afaceri sau protocolare. Localul …

Muzeul Desenelor Animate din Londra

Muzeul Desenelor Animate din Londra

Muzeul Desenelor Animate (Cartoon Museum) aduce un omagiu istetimii si talentului …

Muzeul de Jucarii Pollock din Londra

Muzeul de Jucarii Pollock din Londra

Muzeul de Jucarii Pollock (Pollock’s Toy Museum) este un muzeu mic, …

Muzeul Sir John Soane din Londra

Muzeul Sir John Soane din Londra

Profesor de arhitectura la Academia Regala, Soane a modificat trei resedinte …

Opera Regala din Londra

Opera Regala din Londra

Cea mai faimoasa sala pentru spectacole de opera si balet a …

Piata Covent Garden din Londra

Piata Covent Garden din Londra

Covent Garden Piazza a fost conceputa in stil italian, in 1630, …

Catedrala Sfantul Paul din Londra

Catedrala Sfantul Paul din Londra

Edificarea actualei Catedrale Sfantul Paul (St. Paul’s Cathedral) a inceput dupa …

Mai multe despre Londra

Comentarii

Ai fost aici? Povesteste-ne impresiile tale!Toate campurile sunt obligatorii