Muzeul Colman din Norwich

Colman’s este un producator englez de mustar si o varietate larga de alte sosuri. Compania isi are radacinile in Carrow, Norwich, Norfolk. In prezent, Colman’s este o subdiviziune a companiei multinationale Unilever. Colman’s este unul dintre cele mai vechi brand-uri din industria alimentara, faimos pentru traditie si pentru producerea a tuturor varietatilor de mustar.

Jeremiah Colman a inceput sa produca mustar intr-o moara din apropiere de Norwich, in satul Bawburgh. Pentru a crea o aroma unica el a amestecat boabe maro de mustar cu boabe albe de mustar. Jeremiah a fondat Colman’s of Norwich in anul 1814. In anul 1823 l-a cooptat pe nepotul sau, James, in afacere, care a devenit J&J Colman.

In 1851, J.J. Colman a preluat afacerea. Pana in anul 1865 productia a fost transferata intr-o fabrica mare la Carrow, pe un teren cumparat de la Caile Ferate Norfolk, la sud de Norwich, loc in care afacerea se desfasoara si astazi.

In 1855, compania a introdus ambalajul galben distinctiv si sigla in forma de cap de taur, iar in 1866 a castigat privilegiul de a produce mustar pentru Regina Victoria si Casa Regala.

Activitatile de binefacere ale familiei Colman sunt parte a istoriei orasului Norwich. In 1857 acestia au deschis o scoala pentru angajatii tineri, iar in 1864 au angajat o asistenta pentru a trata angajatii bolnavi, fapt ce a insemnat o adevarata revolutie sociala la acea vreme.

Din anul 1997 pana in 2001, Colman’s a fost sponsorul principal al echipei de fotbal Norwich City F.C.

Colman’s este un brand englezesc reprezentativ, vandut in toata lumea prin retelele de distributie Unilever. De asemenea, familia fondatoare a brand-ului a ramas reprezentativa pentru Norwich, aceasta fiind comemorata prin numele unei strazi si al unei scoli.

Din anul 1973, The Mustard Shop ofera spre vanzare localnicilor si vizitatorilor produse Colman’s. Magazinul a fost deschis pe Bridewell Alley pentru a marca 150 de ani de la inceputul parteneriatului dintre jeremiah Colman si nepotul sau si de atunci a devenit una dintre cele mai populare atractii din oras, apreciat de localnici si vizitatori laolalta. In 1999 magazinul a fost relocat in cladirea art nouveau Royal Arcade, unde a ramas pana acum. Magazinul din Royal Arcade este o replica a magazinelor din epoca Victoriana si are elemente care ilustreaza istoria productiei de mustar din oras, precum si afise clasice ale brand-ului de la infiintarea acestuia. La mai putin de un deceniu de la deschiderea magazinului, Unilever a cedat drepturile de comercializare Trustului Economic Norwich Heritage. Dupa preluarea de catre Norwich Heritage, Colman’s a inceput sa functioneze atat ca magazin, cat si ca atractie turistica.

Daca vizitati Colman’s Mustard Shop & Museum veti avea ocazia sa faceti o incursiune in timp pentru a observa cum era produs mustarul de catre Jeremiah Colsman si cum acesta a construit un imperiu din afacerea sa. De asemenea, puteti degusta diverse tipuri de mustar sau puteti achizitiona o multitudine de varietati de mustar, de la pudra, pana la boabe si delicioasa pasta.

Magazinul este deschis de luni pana sambata, de la 10:00 la 17:00 si duminica (doar din iulie pana in decembrie) de la 11:00 pana la 16:00.

Adresa: Colman’s Mustard Shop & Museum, 15 Royal Arcade, Norwich, NR2 1NQ.
Telefon: 01603 627889.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.630340, Longitudine: 1.289380

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Colman din Norwich
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Colman din Norwich