Muzeul Cuvantului si Imaginii din San Salvador

Museo de la Palabra y La Images (Muzeul Cuvantului si Imaginii) este un muzeu inovator situat in San Salvador, El Salvador. Acesta a fost fondat la sfarsitul anilor 1990 de Carlos Henríquez Consalvi ca un muzeu dedicat pentru colectarea si pastrarea amintirilor Razboiului civil din Salvador, amintiri care incorporeaza tot spectrul politic.

Entuziasmul general al publicului, la deschiderea sa, a determinat rapid MUPI sa se extinda si sa includa in prezent o varietate de exponate cu referire la diverse momente din trecutul natiunii.

Muzeul dispune de o locatie proprie in capitala si organizeaza expozitii legate de identitatea, cultura si memoria istorica. Acesta are mai multe sali de expozitie, precum si o sala de cinema si produce carti, lucrari audiovizuale si o multime de activitati culturale. De asemenea, Muzeul Cuvantului si Imaginii este o initiativa dedicata cercetarii, salvarii si conservarii.

Unul dintre proiectele importante ale Muzeului a fost productia documentarului Cicatricile Memoriei, impreuna cu istoricul american Jeffrey Gould, cu privire la rascoala taraneasca din 1932. Partea inedita a documentarului a fost ideea de "cine-forum", Muzeul prezentand documentarul in toata tara si in strainatate, organizand proiectii in centre comunitare, scoli si universitati, urmate de sesiuni de discutii aprinse.

Mai recent, Muzeul a prezentat o expozitie cu privire la memoria masacrului El Mozote, si a lucrat, de asemenea, in colaborare cu Muzeul de Arta Marte intr-o expozitie comuna despre Salarrué (fost scriitor, poet si pictor salvador).

Muzeul are o arhiva impresionanta, care cuprinde fotografii istorice, manuscrise, si inregistrari video. Arhiva de film este considerata arhiva audiovizuala cea mai importanta din El Salvador, ce include productii salvadoriene (Baltazar Poliomielita, Alejandro Coto, Guillermo Escalon, etc) si inregistrari de literatura, istorie, folclor, etc. Aceasta arhiva este utilizata pentru productii audiovizuale ale programelor TV sau in scop educativ.

Arhiva foto contine mai mult de 35.000 de fotografii datand din anul 1872 pana in prezent. Temele cele mai importante sunt: imagini despre cultura indigena, rascoalele salvadoriene si conflictele armate 1980-1992. Intre expozitiile organizate aici se numara: "Amprenta de memorie", "Roque Dalton, cuvantul vulcanului", "Imagini de razboi si pace", "Intelepciunea Ayala, lupta pentru drepturile femeilor" si "Kabrakan, furia zeilor".

Intre personalitatile de care sunt legate exponatele Muzeului se numara: Masferrer, Claudia Lars, Roque Dalton, Monseñor Romero, María de Baratta, etc. Colectia Kabrakan include despre fenomenele naturale din El Salvador: cutremure, eruptii, tsunami si inundatii. Colectia de Istorie include exponate in legatura cu evenimentele importante din El Salvador.

Arhiva audio a Muzeului pastreaza inregistrari ale transmisiilor Radio Venceremos, inregistrari despre teme culturale si istorie contemporana – inclusiv voci ale unor personalitati si marturii cu privire la drepturile omului sau drepturile femeilor in El Salvador.

Biblioteca Muzeului are aproximativ 40.000 de imagini cu El Salvador si carti de istorie contemporana, arheologie si antropologie, iconografie si mult mai multe.

Localizare

GPS - Latitudine: 13.709238, Longitudine: -89.209443

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Cuvantului si Imaginii din San Salvador
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Cuvantului si Imaginii din San Salvador

San Salvador