Muzeul de Arheologie si Antropologie Pennsylvania

Muzeul de Arheologie si Antropologie Pennsylvania, cunoscut si sub titulatura de Muzeul Penn, este parte integranta a Universitatii Pennsylvania si se afla in cartierul City University din Philadelphia.

Fondat in 1887 de catre William Pepper, centrul cultural-stiintific cuprinde mai multe sectiuni dedicate intelegerii si cunoasterii diversitatii culturale si este una dintre cele mai renumite institutii de invatamant superior de pe intreg mapamondul.

Din istoria sa recenta putem marca anul 2008, an in care administratia muzeului a renuntat la 18 discipline de cercetare, specializate in cercetarea arheologica si antropologica in lumea mediterana, Orientul Mijlociu si America. Astfel, Muzeul de Stiinte Aplicate si Centrul de Arheologie (MASCA) a fost inchis, iar anumite sectiuni ale acestui muzeu au fost desfiintate sau mutate in alte pavilioane ale cladirii. Desi decizia a fost intampinata de reactii negative si critici, administratia a anuntat ca aceasta a fost o masura luata sub presiunea reducerii bugetului si a crizei financiare ce incepuse sa fie resimtita la nivel global. Desi curatorii muzeului au declarat ca angajamentul pentru cercetare al muzeului ramane ferm, institutia si-a schimbat neoficial destinatia, functionand mai mult ca un muzeu decat ca centru de cercetare, oamenii de stiinta incercand sa mentina viabile cele 50 de proiecte aflate in derulare, proiecte care acopera toate cele cinci continente si care angajeaza cel putin doua sute de savanti si oameni de stiinta.

Muzeul este gazduit de o veche institutie de arte si meserii eclectice si este unul dintre principalele puncte de reper ale campusului din Pennsylvania. Cladirea originala, la care au fost aduse mai multe modificari de-a lungul timpului, este doar o treime dintr-un vechi proiect ambitios, care prevedea construirea uneia dintre cele mai mari cladiri din Statele Unite. Caracteristicile cladirii constau intr-o rotonda uriasa si gradini in care sunt plantati papirusi egipteni, lucru ce confera o nota aparte obiectivului turistic.

Proiectata de catre o echipa de arhitecti din Philadelphia, in frunte cu Wilson Eyre si Frank Miles Day, prima etapa a constructiei a fost finalizata in anul 1899 si a gazduit descoperirile facute de catre o expeditie sponsorizata de Universitatea Pennsylvania in zona site-urilor arheologice de la Nippur. In 1915, Rotonda, care gazduieste Sala Harrison (Auditorium Harrison) a fost finalizata si deschisa publicului larg, aici fiind expusa colectia de obiecte si artefacte egiptene, urmand ca in anul 1929 sa fie adaugata aripa care gazduieste serviciul administrativ al muzeului.

Aripa Academica, care gazduieste laboratoarele pentru departamentul de antropologie si salile de curs, a fost finalizata si data in folosinta in 1971, urmand ca ultima adaugire din punct de vedere structural sa fie facuta in anul 2002 cu aripa Mainwaring, aripa ce cuprinde spatii de depozitare si stocare a muzeului.

Exponatele muzeului se impart in doua mari categorii: arheologie si etnologie. Mai exista, de asemenea, numeroase exponate cu material osos, acestea nefiind expuse publicului. In cadrul celor peste 30 de galerii puteti vedea exponate apartinand intregii civilizatii umane de-a lungul veacurilor, exponatele apartinand in special civilizatiei chineze, egiptene, irakiene si meso-americane, turistii avand prilejul de a lua contact cu unele dintre cele mai vechi civilizatii umane.

Localizare

GPS - Latitudine: 39.949239, Longitudine: -75.191367

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul de Arheologie si Antropologie Pennsylvania
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul de Arheologie si Antropologie Pennsylvania