Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig

Muzeul de Arte Frumoase (Museum der Bildenden Kunste) este un muzeu in Leipzig, Saxonia, Germania. Principala galerie de arta a orasului este amplasata intr-un complex nou si ultramodern in forma de cub, care se gaseste exact pe locul fostului muzeu, care a fost distrus de bombardamentele Aliatilor. Muzeul dispune de 7.000 de metri patrati zona de afisare. Veti putea admira aici 3500 picturi, 1000 sculpturi si 60000 lucrari grafice. Acesta acopera opere de arta din Evul Mediu tarziu pana la modernitate.

Muzeul dateaza de la fondarea Leipzig Art Association de catre colectionari de arta din Leipzig. La 10 decembrie 1848, asociatia a reusit sa deschida Städtische Museum in prima scoala publica - Moritzbastei.

Prin donatii importante, inclusive cele ale donatorilor Speck Maximilian von Sternburg, Thieme Alfred si Adolf Schletter Heinrich, colectia a crescut in timp. In 1853, omul de afaceri Adolf Heinrich Schletter a donat colectia sa orasului, cu conditia construirii unui muzeu municipal in termen de cinci ani. La scurt timp, inainte ca termenul limita sa expire, muzeul a fost inaugurat la 18 decembrie 1858. Acesta a fost situat pe Augustusplatz si a fost proiectat de Ludwig Lange, in stilul Renasterii italiene. Astazi, Gewandhaus se afla la locatia acestuia.

La inceputul secolului XX, Fritz von Harck a donat o parte din colectia sa muzeului.

In 1937 nazistii au confiscat 394 de picturi si printuri. In noaptea de 4 decembrie 1943, cladirea a fost distrusa de un raid aerian britanic. Dupa distrugerea cladirii de pe Augustusplatz, muzeul a inceput o odisee de 61 de ani, odisee ce a inclus mai multe acorduri interimare. In 1952 muzeul a fost mutat in cladirea fostului Reichsgericht.

Dupa decizia privind mutarea Tribunalului Administrativ Federal la Leipzig in mai 1992, muzeul a trebuit sa se mute din nou, in august 1997 intr-un loc intermediar in Handelshof. Pana la mijlocul anilor 1990, orasul a decis sa dea inapoi cladirea muzeului. La 4 decembrie 2004, exact la 61 ani de la distrugerea Städtischen Musseum, s-a deschis noul muzeu de la fostul Sachsenplatz (Saxonia Square).

Muzeul de Arte Frumoase a fost inclus in Cartea albastra, publicata in 2001, care include o lista a institutiilor culturale importante la nivel national. In viitor, muzeul va depinde de extinderea inventarului sau din donatii si imprumuturi permanente.

Cu ocazia deschiderii cladirii noului muzeu, in 2004, Dr. Hans-Peter Bühler si Marion Buehler-Brockhaus au donat 41 lucrari de artisti francezi, printre care Jean-Baptiste Corot, Charles-Francois Daubigny, Jean-François Millet, Eugène Delacroix, Edgar Degas si Claude Monet.

Recent, muzeul a primit de la BMW colectia de fotografii AutoWerke (Opere auto).

Adresa: Sachsenpl. 90341/216-990
Taxe de vizitare: 5 €, intrarea libera in cea de-a doua duminica a lunii
Program: martea si joi-duminica 10:00-18:00, miercurea 12:00-20:00.

Localizare

GPS - Latitudine: 51.342682, Longitudine: 12.375810

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig