Informatii si poze despre Muzeul Groeninge din Bruges, Belgia. Alte obiective si atractii turistice din apropiere

Muzeul Groeninge din Bruges

In superbul oras Bruges din Belgia veti avea ocazia sa vedeti obiective turistice foarte frumoase. Printre acestea se numara si Muzeul Groeninge, care mai este numit si Muzeul Artelor Frumoase.

Colectiile expuse in Muzeul Groeninge au inceput sa fie dezvoltate la inceputul secolului al XVIII-lea, iar cladirea pe care turistii o pot vedea astazi a fost restaurata intre anii 1929 si 1930. Numele obiectivului turistic se refera la strada Groeninge, dar si la campiile cu acelasi nume din imprejurimi, unde in anul 1302 a fost infranta armata franceza. Exponatele din muzeu sunt specifice perioadei dintre secolele XIV si XX, bazandu-se in principal pe lucrari ale unor pictori ce au trait si lucrat in Bruges.

Una dintre pretioasele colectii de aici este aceea a maestrilor flamanzi, reprezentand o mandrie a locului. In primul rand, trebuie sa observati lucrarile semnate de care Jan van Eyck. Cea mai importanta ramane The Madonna with Cannon Joris van der paele, pe care pictorul a realizat-o in anul 1436. De asemenea, in tablouri se pune accent si pe modul in care erau imbracati localnicii odinioara. Gerard David, Hans Memling sunt alte doua nume importante ale caror lucrari sunt expuse aici. O alta sectiune din muzeu este dedicata perioadei renascentiste si picturilor baroce, nume reprezentative pentru aceasta perioada fiind Jan Provoost, Lanceloot Blondeel, Adriaan Isenbrant si Pieter Pourbous.

Vizitatorii se pot bucura si de opere din secolul al XIX-lea, care sunt realizate de catre artisti locali. Acestia au fost influentati de stilul classic de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. In anul 1985, muzeul a adaugat inca o colectie numita Herbert, care pune la dispozitia turistilor un set de picturi expresioniste flamande realizate in Scoala Sint Martens Latem de catre artisti precum Georges Minne, Albert Servae, Gustave van de Woestijne sau Constant Permeke. Nu in ultimul rand, colectiile se termina cu exponate reprezentative pentru perioada de dupa anul 1945.

Inainte sa vizitati muzeul Groeninge din Bruges, trebuie sa stiti ca acesta este deschis in fiecare zi, intre orele 9:30 si 17:00, exceptand ziua de luni si sarbatorile, care sunt pe 1 ianuarie, Inaltarea si 25 decembrie. Cat despre taxele pentru intrare, o persoana va trebui sa plateasca un bilet de 8 euro, iar pentru grupuri de peste cincisprezece persoane 5 euro. Copiii sub treisprezece ani nu trebuie sa plateasca bilet.

Spune si prietenilor tai:

« Cartierul Begijnhof din Bruges Manastirea Sfantii Joseph si Meulenaere din Bruges »

Mareste harta
?

Legenda

 • Muzeul Groeninge din Bruges
 • Restaurant
 • Hotel
 • Pensiune
 • Monumente
 • Palate si castele
 • Muzee si galerii de arta
 • Catedrale si biserici
 • Gradini si parcuri
 • Piete si zone centrale
 • Divertisment
 • Cladiri si turnuri
 • Shopping
 • Altele

Muzeul Arents din Bruges

Muzeul Arents din Bruges

Muzeele din Bruges va asteapta pe intreaga perioada a anului sa …

Muzeul Gruuthuse din Bruges

Muzeul Gruuthuse din Bruges

Turul muzeelor din Bruges include si Muzeul Gruuthuse. Aici turistii sunt …

Tribunalul Arents din Bruges

Tribunalul Arents din Bruges

Plimbarea oricui prin Bruges trebuie sa aiba ca destinatie si Arents …

Turnul Bisericii Sfanta Fecioara din Bruges

Turnul Bisericii Sfanta Fecioara din Bruges

Turnul in spirala al Bisericii Sf. Fecioare (Onze – Lieve – …

Capela Sfantului Basil din Bruges

Capela Sfantului Basil din Bruges

Sub Heilig Bloedbasiliek se afla o alta capela, Capela Sfantului Basil, …

Palatul Libertatii din Bruges

Palatul Libertatii din Bruges

Daca doriti sa vedeti una dintre cele mai impunatoare constructii din …

Comentarii

Ai fost aici? Povesteste-ne impresiile tale!Toate campurile sunt obligatorii