Muzeul Justitiei din Nottingham

Galleries of Justice Museum, cunoscut si sub numele de Shire Hall, reprezinta un muzeu independent si o organizatie de caritate din Nottingham, Anglia.

Salile de judecata dateaza din secolul al XIV-lea si inchisoarea dateaza din cel putin anul 1449. Inchisorile se afla inca acolo, dar instantele de judecata s-au inchis in anul 1986. La Galleries of Justice a existat, de asemenea, o sectie de politie intre anii 1905 – 1985.

Muzeul este gazduit in ceea ce a fost odata o sala de judecata Victoriana, iar Galeriile de Justitie sunt adapostite intr-o cladire numita Shire Hall, ambele aflandu-se in zona Lace Market din Nottingham.

Cea mai timpurie utilizare a sitului in scopuri oficiale a fost facuta de catre normanzi, care au numit serifi pentru a pastra linistea si pentru a colecta taxe. Prin urmare, situl a fost de-a lungul timpului mentionat si ca Sheriff’s Hall, County Hall sau King’s Hall.

Prima confirmare scrisa a faptului ca situl a fost folosit ca o instanta de judecata dateaza din 1375, iar prima referire scrisa la utilizarea sa ca o inchisoare din 1449.

De-a lungul secolelor, instantele de judecata si penitenciarele au fost dezvoltate si extinse. Un exemplu in acest sens este atunci cand, in 1724, podeaua salii de judecata s-a prabusit si au fost necesare reparatii.

Sala a fost reconstruita intre 1769 - 1772. Arhitectul a fost James Gandon, din Londra si constructorul a fost James Pickford din Derby. Costul acestui proiect a fost de aproximativ 2.500 de lire sterline, echivalentul a 300.000 in zilele noastre.

Cladirea a fost consolidata de catre o structura de fier pentru a evita o alta eventuala stricaciune provocata de multimile dezlantuite, cu ocazia spanzurarilor publice.

Alte imbunatatiri au fost facute candva intre 1820 si 1840. Modificarile pentru instanta Nisi Prius au fost efectuate in 1833. Birouri pentru judecatori, avocati pledanti si functionari publici s-au adaugat in 1844. O noua camera pentru juriu a fost adaugata in 1859, design-ul fiind realizat de catre arhitectul Richard Charles Sutton.

Ultima executie publica de la Galleries of Justice a avut loc in 1864, cand Richard Thomas Parker a fost spanzurat.

In 1876 s-au facut imbunatatiri majore si fatada cladirii a fost reproiectata intr-un stil descris ca Italian. In termen de cateva saptamani de la reproiectare un incendiu a izbucnit si a distrus aproape toate lucrarile finalizate recent. Instantele au fost in mare parte reconstruite in urma incendiului de catre Thomas Chambers Hine in perioada 1876 - 1879.

Victorienii au inchis inchisoarea din cauza conditiilor foarte rele si aceasta a ramas goala intre anii 1878 si 1995. Cu toate acestea, cladirea a fost in continuare utilizata ca sediu pentru instantele civile si penale din Nottingham pana in 1991, cand Nottingham Crown Court a fost construita intr-o alta locatie din oras.

Cladirea actuala gazduieste doua sali de judecata, spatii de birouri o inchisoare subterana si un sit folosit pentru executii.

Expozitiile permanente de la Galleries of Justice Museum includ Convict Ship, HM Prison Service si expozitii speciale precum Robin Hood, Criminal Curiosities si Bow Street Dock.

Galleries of Justice Museum este deschis in fieacre zi a saptamanii. De luni pana vineri muzeul se deschide la 9:00 si se inchide la 17:30 sau cand ultimul vizitator paraseste cladirea. Tururile cu ghid se fac in intervalul orar 10:30-16:00.

Aveti posibilitatea sa alegeti intre mai multe variante de tururi ghidate, dupa cum urmeaza:
Turul Audio Facts&Felons – se realizeaza lunea si martea. Pretul unui bilet pentru adulti este de 9.50 lire, unul pentru copii sub 4 ani, persoane cu varsta mai mare de 60 de ani, elevi sau studenti costa 7.50 lire, iar un tichet de familie (2 adulti, 2 copii/persoane cu varsta de peste 60 de ani/studenti/elevi sau 1 adult si 3 copii/persoane cu varsta de peste 60 de ani/studenti/elevi) costa 25.50 lire.
Turul Performance&HM Prison Service Collection – se realizeaza de miercuri pana duminica, iar preturile sunt aceleasi ca la Turul Audio Facts&Felons.
Turul Audio Lace Market Heritage Trail – biletul pentru acest tur costa 2.95 lire de persoana.

Exista si expozitii cu acces gratuit pentru copii, precum Robin Hood – Renasterea unui Rebel si Expozitia de Curiozitati a Dr. Massey.

Daca ati ajuns in Nottingham si vizitati Galleries of Justice Museum puteti vizita si City of Caves, in acest fel economisind 25% din pretul biletelor pentru ambele obiective turistice. Astfel, un bilet pentru adulti pentru City of Caves si Galleries of Justice Museum costa 12 lire, copiii sub 4 ani, elevii, studentii, si persoanele cu varsta mai mare de 60 de ani platesc 9.75 lire, iar permisul pentru familie (2 adulti, 2 copii/persoane cu varsta de peste 60 de ani/studenti/elevi sau 1 adult si 3 copii/persoane cu varsta de peste 60 de ani/studenti/elevi) costa 32.25 lire.

Adresa: The Lace Market, Nottingham, NG1 1HN.
Numar de telefon: 0115 952 0555.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.950947, Longitudine: -1.144059

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Justitiei din Nottingham
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Justitiei din Nottingham