Muzeul Landului Saxonia Inferioara din Hanovra

Muzeul Landului Saxonia Inferioara din Hanovra (Niedersachsisches Landesmuseum Hannover) este un muzeu in Hanovra, Germania. Acesta este situat vis-à-vis de Noua Primarie.

Muzeul Landului Saxonia Inferioara cuprinde Galeria de Stat, oferind picturi si sculpturi din Evul Mediu pana in secolul XX, se adauga departamentele de arheologie, istorie naturala si etnologie. Muzeul include un vivariu cu pesti, amfibieni, reptile si artropode. Nepretuita colectie de arta din acest muzeu include opere de Tilman Rienienschneider. Veit Stoss, Hans Holbein cel Tanar si Lucas Cranach. Exista, de asemenea, sectiuni dedicate istoriei si naturii.

Precursorul muzeului a fost Muzeul de Arta si Stiinta (Museum für Kunst und Wissenschaft), inaugurat in 1856 in prezenta lui George V din Hanovra. Acest muzeu a fost redenumit mai tarziu Muzeul Provincia Hanovra sau Muzeul Provincial.

Cladirea actuala a fost construita pe marginea Maschpark, in 1902. Acesta a fost proiectat de Hubert Stier intr-un stil Neo-renascentist. Friza in relief a cladirii, cu denumirea Momente-cheie in evolutia omenirii (Hauptmomente in der Entwicklung der Menschheit), a fost creata de artistul hanoverian Georg Herting in parteneriat cu Karl Gundelach si Georg Küsthardt.

Acest muzeu a fost redenumit Muzeul de Stat in 1933, si, in final Muzeul Landului Saxonia Inferioara in 1950.

Cupola centrala a fost distrusa de bombele aliatilor, in timpul razboiului. Renovari extinse si modernizari au fost efectuate in interiorul cladirii in perioada 1995- 2000. Redeschiderea a avut loc la 13 mai, ca parte a Expo 2000.

Galeria de Stat dispune de arta din secolele XI si XX. Colectia include lucrari semnate de germani si italieni din Renastere si Baroc, 17 picturi flamande si olandeze, picturi daneze din secolele XIX si XX (de exemplu, Constantin Hansen ), precum si o sala de imprimare ce ofera desene Printworks din secolul XIX si desene semnate de impresionisti germani. Unii dintre cele mai cunoscuti artisti expusi aici sunt: Rembrandt, Rubens si Albrecht Dürer. De asemenea, veti putea admira aici: picturi germane si franceze, lucrari de Max Liebermann, Corint Lovis si Slevogt Max, si lucrari ale grupului Künstlerkolonie Worpswede, cum ar fi: Bernhard Hoetger, Overbeck Fritz, Modersohn Otto si Paula Modersohn-Becker.

Departamentul de Istorie, expune printre altele un model de viata ale unui dinozaur, si un vivariu cu mai mult de 2.000 de pesti nativi si exotici, amfibieni si reptile. Modelul dinozaurului, un Iguanodon, nu este o reconstructie corecta la standardele de paleontologie moderne, dar a fost integrat intr-o expozitie care prezinta reconstituiri cu privire la schimbarile acestei specii de-a lungul timpului. Departamentul are, de asemenea, exponate zoologice, botanice, antropologice, exponate geografice si geologice din istoria primitiva a Saxoniei Inferioare, inclusiv Harzmuntii, Heathlands si coasta Marii Nordului.

Muzeul Landului Saxonia Inferioara dispune de o colectie arheologica majora, care contine unele descoperiri unice. Cu peste un milion de artefacte care prezinta dezvoltarea economica si tehnologica a asezarilor umane, ecranul acopera aproape 500.000 de ani de istorie, de la epoca de piatra timpurie la sfarsitul Evului Mediu. Departamentul de arheologie este sustinut de Niedersächsischer Landesverein für Urgeschichte, precum si de grupul sau de lucru.

Colectia etnologica este printre cele mai vechi din Germania si include aproximativ 20.000 de opere de arta si artefacte de zi cu zi din toate partile lumii. O gama larga de religii si culturi din America, Africa, Oceania si Asia sunt afisate aici prin concluziile exploratorilor si etnologilor.

Muzeul Landului Saxonia Inferioara gazduieste in mod regulat si expozitii temporare. Muzeul ofera, de asemenea, facilitati de combatere a daunatorilor (o camera cu azot), pentru a fi utilizate de catre cetateni. pentru opere de arta si artefacte infestate.

Adresa: Willy-Brandt-Allee 5 90511/98075
Taxe de vizitare: 4 €
Program: martea, miercurea si vineri-duminica 10:00-17:00, joia 10:00-19:00.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.365479, Longitudine: 9.739880

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Landului Saxonia Inferioara din Hanovra
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Landului Saxonia Inferioara din Hanovra

Hanovra