Muzeul National al Mujahedinilor din Alger

Muzeul National al Mujahedinilor este un muzeu din orasul Alger. Acest muzeu se remarca prin colectia impresionanta de obiecte si imagini care, infatiseaza modul in care a decurs istoria tarii, precum si unele aspecte legate de revolutia algeriana. Muzeul a fost construit in anul 1972 si a fost deschis pentru accesul public pe data de 2 Decembrie. De atunci, este vizitat de peste 500.000 de persoane in fiecare an.

De-a lungul timpului, muzeul s-a extins treptat in privinta numarului de obiecte legate de istoria Algeriei. Astfel, in ziua de azi - Muzeul National al Mujahedinilor s-a dedicat recuperarii, conservarii si restaurarii obiectelor de interes public ce sunt asociate trecutului din aceasta tara. In doar cativa ani, Muzeul National al Mujahedinilor a ajuns sa fie cel mai important muzeu din Algeria, atat din punct de vedere istoric, cat si cultural, avand o colectie impresionanta de obiecte de razboi.

Pentru accesul in muzeu, este nevoie sa achitati o taxa. Taxa pentru adulti este in valoare de 20 DZD, in timp ce un copil sau un pensionar trebuie sa achite 15 DZD. Nu trebuie sa va ingrijorati, deoarece – la o conversie rapida veti afla faptul ca 20 DZD inseamna mai putin de 1 RON.

Odata ce ati intrat, va veti putea bucura de o colectie de-a dreptul impresionanta, ce contine numeroase minunatii - de la documente istorice in care discutau anumiti lideri algerieni, pana la arme de razboi folosite in campul de lupta. Mai mult decat atat, au loc frecvent seminare deschise publicului, in care orice persoana poate participa la discutie, vorbindu-se in principal despre detalii legate de razboi. Daca sunteti un iubitor al istoriei si culturii, atunci cu siguranta veti fi incantati de aceasta oportunitate unica, in cazul in care va aflati in Alger sau planuiti o vizita.

In plus, aici au loc diverse cercetari stiintifice, fondate si suportate de catre Muzeul National Moudjahid. Un aspect inedit este faptul ca, daca aveti o idee foarte buna legata de orice nisa, puteti sa o dezvoltati in cadrul acestui muzeu, el suportand toate cheltuielile daca aceasta prezinta potential. Exista chiar intruniri organizate in care oamenii din public isi expun anumite idei pe care doresc sa le promoveze, existand un juriu care face o selectie si o dezvolta pe cea mai interesanta.

Pe langa muzeu si institut de cercetare, Muzeul National al Mujahedinilor dispune si de o librarie, o sala de conferinte ce poate fi inchiriata, o sala de internet si o zona de relaxare pentru turistii care doresc sa se odihneasca cateva minute.

Pentru a putea vizita in intregime muzeul, este recomandat sa acordati acestei vizite o zi intreaga. Astfel, veti putea profita si absorbi cantitatea foarte mare de informatii interesante pe care le veti primi.

Localizare

GPS - Latitudine: 36.741975, Longitudine: 3.070282

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul National al Mujahedinilor din Alger
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul National al Mujahedinilor din Alger

Alger