Muzeul National de Arme si Armuri din Leeds

Royal Armouries este Muzeul National de Arme si Armuri, inclusiv artilerie, al Angliei. Menirea muzeului este aceea de a ingriji aceste obiecte, de a le pastra, studia si de promova cunostintele despre ele, pentru ca acestea sa poata fi transmise generatiilor viitoare, impreuna cu obiectele in sine.

Royal Armouries este situat pe Clarence Dock, la o mica distanta de centrul orasului Leeds, West Yorkshire.

La Muzeul din Leeds, exista peste 8.500 obiecte expuse in cinci galerii: War, Tournament, Oriental, Self Defence si Hunting.

Galeria War prezinta dezvoltarea armelor si arta razboiului din istoria timpurie pana la al II-lea Razboi Mondial si nu numai.

Galeria Tournament prezinta unele dintre concursurile in care concurau candva cavalerii, dar si o parte din armele lor de temut si armuri speciale pe care le purtau pentru protectie. Veti descoperi, de asemenea, unele personaje istorice importante, precum maretul rege Henry al VIII-lea.

Galeria Oriental se concentreaza asupra marilor civilizatii ale Asiei si scopul sau este de a arata modul in care armele si armurile pot oferi o modalitatea de a intelege istoria asiatica. Culturile din Asia sunt mult mai diverse decat cele din Europa, iar galeria este impartita intr-un numar de zone distincte: Asia Centrala, Turcia, Persia, Islam, India subcontinentala, China, Japonia si Asia de Sud-Est. Exista o tema care uneste toate aceste culturi diverse si a dominat modul in care razboiul a fost purtat in cele mai multe cazuri pana in secolul al XIX-lea, utilizarea calaretului arcas.

Multe obiecte din colectia Royal Armouries au o relevanta sociala in ziua de astazi, dar poate ca cele mai relevante sunt cele din galeria Self Defence.

Galeria Hunting prezinta istoria si evolutia vanatorii din timpurile preistorice pana la Jocurile Olimpice din zilele noastre.

Puteti face cumparaturi la magazinul din incinta muzeului, de unde va puteti procura carti, dvd-uri, replici ale armelor si armurilor, diverse obiecte pe care le puteti face cadou, dar si bijuterii. Pentru copii, puteti achizitiona costume tematice, carti si jocuri. De asemenea, la primul etaj exista un bistro unde puteti lua masa, la etajul al doilea o cafenea, iar la etajul patru o zona de picnic.

Muzeul este deschis zilnic de la 10:00 la 17:00, exceptie facand intervalul 24-26 decembrie al fiecarui an.

Intrarea la muzeu este gratuita, asa ca vizitatorii se pot bucura de cele cinci galerii din muzeu, dar si de expozitiile interactive, fara sa achizitioneze un bilet de intrare. Exista numerosi ghizi care va pot raspunde la intrebari, satisfacandu-va curiozitatile si oferindu-va detalii interesante despre exponate. Pentru a rezerva o vizita de grup este bine sa telefonati inainte.

Telefon: 0113 220 1999.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.791512, Longitudine: -1.532560

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul National de Arme si Armuri din Leeds
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul National de Arme si Armuri din Leeds