Muzeul Nikola Tesla din Belgrad

Cine nu a auzit de renumitul muzeu Nikola Tesla din centrul capitalei sarbe? Acest muzeu nu poate fi ratat in excursia pe care o veti face in Serbia. Muzeul este renumit in lume si gazduieste de la an la an mii de turisti si numarul lor tot creste. Cea mai importanta inventive a lui Nikola Tesla a fost unitatea de masura pentru inductia magnetica, de unde i s-a dat si numele de ‘tesla’. Datorita acestei mari inventii, Nikola Tesla a primit un premiu in anul 1960 de la Comisia Internationala a Ingineriei Electrice.

In anul 1927, Muzeul Nikola Tesla nu arata cum arata astazi. Asa numitul muzeu, pe vremea aceea era la fel de mic precum este o camera si in el erau foarte putine lucrari ale celebrului Nikola Tesla. Din anul 1927 si pana azi, camera a suportat o gramada de schimbari care au adus la magnificul muzeu care se gaseste astazi in centrul Belgradului. Muzeul Nikola Tesla, este la ora actuala singurul muzeu din lume care prezinta opera celebrului inventator.

Muzeul gazduieste in incinta lui peste 2500 de carti originale, o multime de documente si exponate tehnice, dar si 3000 de fotografii, desene si schite. Tot in incinta muzeului, unde se gasesc doua pavilioane, unul expozitional si unul memorial si 7 camere, puteti vedea toate operele celebrului inventator Nikola Tesla.

Inventatorul a obtinut pe parcursul intregii lui vieti o multitudine de decoratii, premii si diplome, toate acestea putand fi vazute in ultima camera din incinta muzeului Nikola Tesla. De asemenea, tot in interiorul muzeului, veti avea ocazia sa vedeti cenusa acestuia.

Toate cele 7 camere au tema lor, fiecare avand la expozitie elemente diferite. Prima camera a Muzeului Nikola Tesla se intituleaza ‘Omul si creatorul’ si aici veti avea ocazia sa vedeti fotografii, documente personale si scrisori primite de la marii oameni de stiinta din acele timpuri, lucruri care atesta originalitatea inventatorului Nikola Tesla. A doua camera din muzeu numita ‘Lucruri persoanle si corespondenta’, gazduieste bastonul, palaria si cardurile de membru. De altfel, tot aici veti putea vedea fotografii de la inmormantarea regretatului. In a treia camera veti gasi cenusa lui Nikola Tesla, dupa cum reiese si din numele ei,’Urna cu cenusa lui Tesla’. A patra camera se intituleaza ‘Povestea despre electricitate’ si aici veti gasi premiul pe care Nikola Tesla l-a primit pentru descoperirea unitatii de masura a inductiei magnetice. A cincea camera, numita ‘Sistemul polifazic si aplicatia lui’ unde gasiti inventia lui, a sasea camera ne ilustreaza transformatorul fara cablu pe care acesta l-a inventat si documentele atestarii lui, iar ultima camera ne ilustreaza absolut toata recunostinta poporului sarb pentru Nikola Tesla, aici gasindu-se toate premiile si omagiile aduse lui, dupa cum reiese si din numele camerei: ’Telecomenzi si premii’.

Muzeul Nikola Tesla isi asteapta vizitatorii in timpul saptamanii intre orele 8.00 dimineata si 20.00 seara, in weekend muzeul avand acelasi program. Pretul biletului este de 200 de dinari sarbesti, echivalentul a 2 euro, pentru adulti si 50 de dinari sarbesti, echivalentul a 0,50 euro, pentru copii. In weekend copiii intra gratis. Grupurile mai mari de 6 persoane, platesc jumatate din bilet.

Localizare

GPS - Latitudine: 44.805099, Longitudine: 20.470699

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Nikola Tesla din Belgrad
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Nikola Tesla din Belgrad