Muzeul Orasului Mexico City

Muzeul Orasului Mexico City este localizat la cateva strazi de Zocalo, in apropiere de locul in care Hernan Cortes si Moctezuma al II-lea s-au intalnit pentru prima data.

Cladirea in care se afla muzeul a fost palatul Contelui Santiago de Calimaya, descendentul unui conchistador. Locuinta a fost remodelata si a ramas a familiei pana in anul 1960 cand guvernul Mexicului a achizitionat-o pentru a fonda acest muzeu. Muzeul a pastrat unele elemente ale vechiului palat. Pe langa cele 26 de sali dedicate istoriei si dezvoltarii Mexicului din perioada Azteca si pana astazi, muzeul mai include o biblioteca si atelierul de pictura al lui Joaquin Clausell care a locuit acolo de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana la inceputul secolului al XX-lea.

De la sfarsitul secolului al XIX-lea si pana aproape de secolul al XX-lea, aceasta zona a Mexicului a suferit un declin important. Astfel, casa a fost adaptata pentru a fi data spre inchiriere persoanelor cu venituri modeste, in ciuda faptului ca fusese declarata monument national in anul 1931. Dupa mai multi ani, in 1960, autoritatile au cumparat cladirea, transformand-o in muzeu. Arhitectul Pedro Ramirez Vazques a fost angajat sa remodeleze cladirea, transformand camerele in sali de expozitie. In anul 1964 a fost inaugurat Muzeul Orasului Mexico City. Cu toate acestea, in anul 1992 a fost inchis din cauza organizarii proaste. Cinci ani mai tarziu, in 1997, muzeul a fost reorganizat si redeschis, organizand expozitii dedicate trecutului, prezentului si viitorului Mexicului.

Muzeul are 26 de sali cu expozitii care surprind intreaga perioada a evolutiei orasului Mexico din vremuri Aztece pana in prezent. Colectia permanenta este impartita in urmatoarele perioade de timp: perioada pre-hispanica, perioada coloniala, secolul al XIX-lea si secolul al XX-lea. In sala pre-hispanica sunt expuse obiecte precum borcane, boluri, urne, harti si alte obiecte care arata viata de zi cu zi a mexicanilor in acea perioada. Sala coloniala si cele dedicate secolelor al XIX-lea si al XX-lea contin si ele obiecte folosite in acele vremuri cum ar fi: mobila, mese, vaze, borcane si obiecte de arta precum sculpturi si tablouri. Atelierul pictorului Joaquin Clausell ocupa cateva incaperi din partea superioara a casei unde a locuit alaturi de sotia sa, Angela Cervantes, o descendenta a Contilor Santiago de Calimaya. In sali se afla 1300 de schite ale artistului, inclusiv portrete ale unor persoane faimoase, picturi ale lui Iisus Hristos, ingeri, animale si scene mitologice, opere care infatiseaza influenta miscarii impresioniste si a simbolismului. Biblioteca Jaime Torres Bodet contine aproximativ 10000 de volume, majoritatea tratand subiecte ce au legatura cu orasul Mexico City. Acolo se afla o colectie de ziare din secolul al XIX-lea, documente ale orasului, dar si documente originale ale legilor Consiliul Orasului.

La muzeu se organizeaza si expozitii temporare, dar si programe educationale pentru adulti si copii. In anul 1999, primarul de atunci al orasului Mexico, i-a oferit cheia orasului lui Papa Ioan Paul al II-lea, intr-o ceremonie care a avut loc la Muzeul Orasului Mexico City.

Localizare

GPS - Latitudine: 19.429237, Longitudine: -99.136516

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Orasului Mexico City
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Orasului Mexico City

Mexico City