Muzeul Orasului si Galeriile de Arta din Bristol

Muzeul Bristol este localizat in Bristol, Anglia. Este condus ce consiliul local si nu se percepe taxa de intrare. Acesta detine statutul de muzeu desemnat, acordat de catre guvernul national pentru a proteja alte muzee. Acesta este situat in Clifton, la aproximativ 1 km de centrul orasului.

Muzeul include sectiuni de istorie naturala, arheologie nationala si internationala, precum si industrie locala. Galeria de Arta contine lucrari din toate perioadele, inclusiv multe realizate de artisti celebri pe plan international, precum si o colectie de picturi moderne ale orasului Bristol.

In vara anului 2009 muzeul a gazduit o expozitie de Banksy, oferind mai mult de 70 de lucrari de arta, inclusiv animatronice si instalatii, fiind cea mai mare expozitie organizata acolo de pana acum. Aceasta a fost organizata in secret si fara publicitate in avans, dar la putin timp a castigat notorietate la nivel mondial.

Cladirea este realizata in stil baroc Edwardian si a fost desemnata de catre English Heritage ca fiind o cladire de gradul II.

Astazi, galeriile de arta de la etajul superior includ o colectie de portelan chinezesc colectia Schiller, donata de Max Schiler. Aceasta contine o serie de obiecte de ceramica din China care acopera diferite perioade dinastice.

Galeria de Egiptologie contine mumii, pe langa alte elemente si reliefurile asiriene o decoratiune de perete facuta acum peste 3.000 de ani in urma. Acolo exista, de asemenea, o colectie importanta de antichitati egiptene, descoperite in urma sapaturilor arheologice. Galeria egipteana complet restaurata a fost deschisa in 2007.

Galeria de istorie naturala contine exemple de habitate acvatice din sud-vestul Angliei si o harta interactiva de situri salbatice locale, dar siun acvariu de apa dulce care contin pesti tipici regiunii.

Muzeul detine, de asemenea, multe dintre artefactele preistorice si romane recuperate inainte de inundatiile din Chew Valley Lake si alte descoperiri arheologice locale, cum ar fi cele de la Templul Pagans Hill Roman.

In 2012, muzeului i-a fost daruita intreaga colectie de 50.000 de piese de la fostul muzeu British Empire and Commonwealth.

In noiembrie 2007, Bristol City Museum and Art Gallery, in parteneriat cu Arnolfini a fost una dintre cele cinci institutii care au primit o suma suplimentara de 1 milion de lire sterline de la Fondul de Arta. Aceasta va fi folosita pentru a reflecta istoria orasului ca port si oras al tranzactiilor internationale, dar si pentru achizitionarea unor lucrari ale unor artisti din China, Africa si Orientul Mijlociu, cum ar fi Meschac Gaba si Hazoumé Romuald, din Benin, Hu Xiaoyuan, Xu Zhen si Lu Chunsheng din China, Sherif El Azma din Egipt, Sigalit Landau din Israel, si Facettes Huit din Senegal.

Alte muzee administrate de catre Bristol City Museum and Art Gallery sunt Blaise Castle House, Red Lodge, Georgian House si Kings Weston Roman Villa.

Daca doriti sa ajungeti la Bristol Museum, o puteti face pe jos sau cu bicicleta. Muzeul este localizat pe Queen’s Road si din centrul orasului ajungeti cu usurinta in 5-10 minute. De asemenea, ajung la muzeu si autobuzele 1, 8, 8a, 40, 40a, 41 si 54.

Muzeul este deschis de luni pana vineri de la 10:00 la 17:00, iar sambata si duminica pana la 18:00.

Localizare

GPS - Latitudine: 51.456139, Longitudine: -2.605380

Mareste harta

Legenda

 • Muzeul Orasului si Galeriile de Arta din Bristol
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Orasului si Galeriile de Arta din Bristol