Ghid turistic Walvis Bay

Recomandat pentru: delfini, observarea balenelor, gastronomie

Despre Walvis Bay

Walvis Bay este localizat pe coasta de vest a Namibiei si este singurul port comercial al tarii. In Walvis Bay puteti ajunge cu autoturismul din Windhoek, conducand pe drumul principal B2. Aceasta calatorie dureaza aproximativ cinci ore. Si avionul este o varianta de luat in calcul, avand in vedere existenta Aeroportului Walvis Bay. Din pacate, acesta opereaza numai zboruri interne, efectuate de compania aeriana Air Namibia. O alta posibilitate este calatoria cu autobuzul sau cu microbuzul. Operatorii de turism care efectueaza astfel de curse sunt Intercape si Econolux. Daca veti alege trenul, trebuie sa stiti ca o calatorie Windhoek-Walvis Bay dureaza 13 ore. Si o calatorie cu o ambarcatiune este o varianta de luat in considerare, deoarece nava Sf. Helena efectueaza curse dus-intors din Insula Sfanta Elena catre Cape Town, via Walvis Bay.

Zona Walvis Bay este habitatul pasarilor flamingo, iar in lagune le puteti observa pe acestea in mediul lor natural.

Dintre activitatile pe care le puteti avea in Walvis Bay, va recomandam kite surfing, pescuitul si observarea faunei maritime, in special a delfinilor.

Restaurantele si barurile cele mai bune din Walvis Bay sunt Raft Restaurant Bistro & Bar, Crazy Mama’s, Probst si Bonaroma.

Unitatile de cazare recomandate de noi in Walvis Bay sunt Pelican Bay Hotel si Langholm Hotel, cu facilitati la standarde inalte si cu preturi ce pornesc de la 655 de dolari namibieni.

Walvis Bay