Ghid turistic Windhoek

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri administrative, plimbari in aer liber, istorie, atractii inedite, cladiri istorice, cladiri istorice

Despre Windhoek

Windhoek este capitala si cel mai mare oras al Namibiei. Acesta este situat in centrul Namibiei, zona platoului Khomas, la aproximativ 1.700 de metri deasupra nivelului marii. Windhoek este centrul social, economic si cultural al tarii. Aproape fiecare intreprindere nationala, organism guvernamental, institutie de invatamant si culturala isi are sediul in acest oras.

Foarte importanta pentru oras este industria berii. Windhoek are, de asemenea, spitale private, un spital administrat de stat, banci, (cu 24 de ATM-uri), farmacii, supermarketuri, brutarii si magazine de haine.

Majoritatea turistilor care viziteaza Namibia pentru safari isi incep aventura in capitala, deoarece este principalul punct de intrare in tara.

Centrul orasului se caracterizeaza prin prezenta cladirilor construite in stil german, un memento de durata de istorie coloniala timpurie a Namibiei. Vechile cladiri cum ar fi Alte Feste (Vechiul Fort), Christuskirche si Tintenpalast (cladirile Parlamentului) sunt de interes istoric. Intr-un afisaj minunat de ironie, Alte Feste Fort, candva bastion german al colonialismului, adaposteste acum Muzeul National, care pune un accent deosebit pe lupta pentru libertatea si independenta Namibiei. Printre alte cladiri notabile din Windhoek se numara Catedrala Sf. Maria si constructii Turnhalle.

Viata de noapte din centrul orasului include cateva restaurante, baruri si cluburi de noapte. Katutura si Khomasdal, cartiere ale orasului, au o viata de noapte vibranta cu petreceri non-stop pe timpul weekend-ului.

In oras exista o multime de locuri de cazare, acestea variind de la pensiuni la hoteluri de lux.

Turistii pot vizita: Alte Feste (Cetatea Veche) construita in 1890; Biserica lui Hristos - o biserica luterana deschisa in 1910 si construita in stil gotic cu elemente Art Nouveau; Biblioteca Nationala din Namibia; Reiterdenkmal (Monumentul Ecvestru) - o statuie care celebreaza victoria din 1904-1907; Catedrala Sf. Maria; Curtea Suprema de Namibia, care, construita intre 1994 si 1996 este singura cladire din Windhoek ridicata dupa castigarea independentei intr-un stil de arhitectura african; cele trei castele din Windhoek construite de arhitectul Wilhelm Sander: Heinitzburg, Sanderburg si Schwerinsburg; Windhoek Public Library – construita in 1925, langa Alte Feste; Gara Windhoek si Zoo Park - un parc public in centrul orasului.

Windhoek