Informatii utile Nauru

Date generale


Capitala: Yaren
Moneda: Dolar australian (AUD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 12:00
Religie: Crestini (79%), Alte religii (21%)

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Nauru

Insula Nauru beneficiaza de o clima tropicala, cu temperaturi ce variaza intre 25° si 34°C si un grad ridicat de umiditate. Cu toate acestea, chiar si temperaturile ridicate sunt usor tolerate datorita brizei oceanului. Ideal ar fi sa va programati concediul intre martie si octombrie si sa evitati vanturile musonice care isi fac aparitia intre noiembrie si februarie.

Temperaturi medii lunare in Nauru

Ce sa luati in bagaj

O vacanta intr-o insula izotala cum este Nauru se poate dovedi o experienta de neuitat. Totusi, acordati-va cateva zile pentru pregatirea bagajului. Pentru ca insula nu dispune de apa potabila, este important sa nu va lipseasca din rucsac un filtru de apa. Un alt aspect de care trebuie sa tineti seama este lipsa curentului electric, motiv pentru care nu trebuie sa va luati in bagaj o lanterna cu baterii de rezerva, pentru situatii de urgenta. Mai adaugati solutii de protectie contra insectelor si cele de protectie solara. Nu uitati nici produsele de igiena personala si tinutele cele mai comode, din materiale naturale, camera foto, dar si o trusa medicala completa. Localnicii adopta tinute destul de conservatoare, asa ca puteti in bagaj haine nu foate trasparente si nici cele mai sofisticate. Incaltamintea este deosebit de importanta, mai ales daca aveti in plan excursii in zonele montane.

Modalitati de plata in Nauru

Moneda nationala a Insula Nuaru este dolarul australian. Aici nu se pot efectua plati cu cardul si nici nu exista bancomate, asa ca asigurati-va ca dispuneti de suficiente fonduri cash pentru a nu va compromite planurile de vacanta.

Transportul in Nauru

Insula dispune de 18 km de drum asfaltat care face legatura cu cele mai importante regiuni din tara. Pentru ca nu exista un sistem public de transport in comun, turistii sositi in Nuaru aleg sa inchirieze un autoturism pentru a calatori si in locurile mai indepartate ale insulei, iar cei mai activi prefera sa se deplaseze cu bicicleta. Autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de mers, dupa model britanic. In insula nu exista semafoare si majoritatea intersectiilor sunt prevazute cu sensuri giratorii.

Posibilitati de cazare in Nauru

Insula Nauru este departe de a oferi spatii de cazare diverse, dar cel mai impozant hotel din Insula - Menen Hotel - merita toata atentia, fiind situat in apropierea litoralului si unde fiecare camera beneficiaza de o priveliste spectaculoasa asupra oceanului. Conditiile de cazare sunt bune, cu servicii la standarde internationale. Turistii conditionati de un buget de vacanta limitat, pot face rezervarea la Od’n Aiwo, unde camerele sunt curate si confortabile.

Viza turistica in Nauru

Pentru a va petrece vacanta in Nuaru aveti nevoie de un pasaport valid si de dovada rezervarii de la hotel. Nu uitati sa obtineti vizele necesare impuse da tarile de tranzit.