Ghid turistic Bhaktapur

Recomandat pentru: puncte de interes, simbol turistic, arhitectura, situri religioase, plimbari in aer liber, monumente, zona centrala

Despre Bhaktapur

Bhaktapur, cunoscut si sub numele de Bhadgaon sau Khwopa, este un oras nepalez antic, aflat in partea de est a Vaii Kathmandu din Nepal. Este localizat in districtul Bhaktapur din zona Bagmati. Este al treilea oras ca marime din Valea Kathmandu si pana in a doua jumatate a secolului al XV-lea a fost capitala Nepalului.

Bhaktapur face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, datorita culturii sale bogate, a templelor si a operelor de arta din lemn, metal si piatra, care sunt expuse in muzeele din oras. Turistii care vor vizita Bhaktapur vor descoperi o lume in adevaratul sens al cuvantului, pe care vor fi dornici sa o exploreze. Arta traditionala, arhitectura superba, monumentele istorice, mesterii olari, templele, obiceiurile localte, religia, festivalurile, muzica si misticismul – acestea sunt elemente definitorii pentru Bhaktapur.

In urma unui cutremur care a afectat sever orasul in 1934, s-au facut restaurari masive, iar pentru conservarea pe termen lung s-a introdus o taxa de intrare pentru turistii straini. In prezent, aceasta taxa valoreaza 13 dolari. Pentru acest tip de bilet saptamanal veti avea nevoie de pasaport.

Odata ajunsi in Bhaktapur veti avea foarte multe locuri de vizitat. Dintre acestea va recomandam: Bhaktapur Dubar, Templul Nyataponla, Templul Dattatreya, Piata Olarilor sau Hanumanghat.

In Bhaktapur veti putea cumpara foarte multe obiecte de ceramica. Sunt peste tot: uscandu-se la soare, expuse pe mese si pe rafturi, in fata magazinelor, dar si a caselor. Orasul este faimos pentru mastile artisitice facute din argila neagra si pictate in culori vii, care infatiseaza zei si au o semnificatie speciala in festivaluri.

Pentru cumparaturi va recomandam magazinul Nytapola Crafts, unde veti gasi o mare varietate de produse: rame de ferestre sculptate, usi, masti, oglinzi, mobila, statuete, cutii sau jucatii din lemn.

Nu parasiti Bhaktapur fara a incerca o specialitate din zona: faimosul iaurt cu miere, juju-dhau, care inseamna regele tuturor iaurturilor.

Dintre locurile de cazare din Bhaktapur va recomandam Nyatapola Guesthouse, Shiva Guesthouse, Pagoda Guesthouse, Golden Gate Guesthouse, Bhaktapur Guesthouse si Peacock Guesthouse. Orice loc veti alege pentru cazare, veti fi inconjurati de liniste si de o ambianta placuta.

Bhaktapur