Ghid turistic Abuja

Recomandat pentru: parc de distractie, gradina zoologica, gradini, arta, parcuri

Despre Abuja

Abuja este capitala Nigeriei din 12 decembrie 1991, un oras construit in mare parte in anii 1980. Deoarece cele mai multe agentii guvernamentale nigeriene isi au in prezent sediul in Abuja iar ambasade celor mai multor alte tari s-au mutat de la Lagos la Abuja, acesta este un oras surprinzator de costisitor.

Orasul Abuja este frumos, fiind unul dintre putinele orase construite in mod planificat de la zero. Acesta are o retea rutiera excelenta si arhitectura moderna.

Turistii care vin in acest oras pot vizita: 5 Abuja Parks Millennium Abuja Park, Moscheea Nationala, Centrul Ecumenic si Complexul Adunarea Nationala. Millennium Park Abuja a fost extins intr-un proiect turistic ambitios pentru a include Turnul Millennium, un centru cultural si un muzeu, care expune unele dintre colectiile cele mai expansive de arta din Africa.

Preturile la alimente sunt ridicate in Abuja, in special la produsele alimentare din Vest. Veti gasi, de asemenea, multe restaurante bune in Abuja, care sunt, fara indoiala si foarte scumpe. Desigur, daca sunteti in vizita in acest oras, vor fi momente cand veti plati un pic mai mult pentru simplul fapt ca exista putine alternative.

Bauturile sunt disponibile peste tot in oras dar, de asemenea, sunt foarte scumpe. Veti plati in medie 20 dolari SUA pentru unele bauturi mixte si 5-9 dolari pentru o bere locala. Marile hoteluri au baruri si restaurante in care va veti simti bine.

Orasul Abuja ofera vizitatorilor sai un sejur minunat. Pe langa atractiile pe care le veti gasi aici, trebuie sa stiti ca acest oras este unul dintre cele mai sigure din lume.

Abuja