Informatii utile Abuja

Date generale


Moneda: Naira (NGN)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 01:00

Abuja este recunoscuta pentru


parc de distractie
gradina zoologica
gradini
arta
parcuri

Cand este indicat sa vizitati orasul Abuja

Cele mai bune luni din an pentru a vizita Abuja sunt februarie, august si decembrie. Vremea este destul de stabila pe tot parcursul anului. Abuja are un sezon ploios si un sezon uscat. Pentru a evita aversele de ploaie si a va bucura de temperaturi ridicate, cu umiditate scazuta, cel mai bine este sa calatoriti in Abuja intre noiembrie si martie.

Temperaturi medii lunare in Abuja, Nigeria

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj hainele potrivite sezonului ales pentru vacata; fiti pregatiti pentru eventualele zile ploioase. Adaugati, de asemenea, medicamentele si produsele cosmetice uzuale. Nu uitati aparatul de fotografiat pentru a surprinde cele mai frumoase momente ale sejurului.

Modalitati de plata in Abuja

Moneda folosita in Abuja este Naira (NGN). Veti putea utiliza cardurile doar in cadrul hotelurilor exclusiviste, din acest motiv este bine sa aveti la dumneavoastra si numerar. Bauturile sunt disponibile peste tot in Abuja dar sunt foarte scumpe - in medie 20 dolari SUA pentru unele bauturi mixte si 5-9 dolari pentru o bere locala.

Transportul in Abuja

Abuja are cateva legi auto stricte, care sunt puse in aplicare. Centurile de siguranta sunt necesare atat pentru sofer cat si pentru pasagerul din fata. Accidente rutiere sunt frecvente, astfel incat este bine sa fiti foarte precauti in cazul in care hotarati sa inchiriati o masina.

Shopping in Abuja

Mergeti la cumparaturi la Market Wuse, principala piata din Abuja. Aici totul este disponibil, de la alimente proaspete la haine, muzica si electronice. In oras, multe magazine ofera opere de arta interesante, sculpturi in lemn, picturi si pielarie.

Viza turistica pentru Abuja

Toti strainii au nevoie de viza pentru a vizita Abuja, indiferent de durata sederii. Pentru obtinerea vizei trebuie sa aveti un pasaport valabil pe cel putin 6 luni. Cererea de viza se depune la ambasada sau consulatul Nigeriei din tara de resedinta a vizitatorului, sau care este acreditata pentru zona respectiva.

Abuja