Ghid turistic Bauchi

Recomandat pentru: palat, parcuri, istorie

Despre Bauchi

Bauchi este un oras situat in nord-estul Nigeriei. Orasul a fost fondat de Yaqub ibn Dadi, iar numele sau deriva de la numele unui vanator numit Baushe, care l-a sfatuit pe Yaqub sa construiasca orasul.

Bauchi are atractii naturale si culturale abundente. Cunoscut sub numele de "perla a turismului si ospitalitatii", Bauchi este o adevarata destinatie turistica. Principalul obiectiv turistic din Bauchi este Yankari Game Reserve. Exista insa o multime de alte obiective ce pot fi explorate in aceasta zona. Bauchi este inconjurat de numeroase paduri, iar in interiorul orasului veti gasi multe site-uri turistice notabile: Sir Abubakar Tafawa Balewa’s Tomb, Piata Centrala, Moscheea Centrala, Prima Moschee, Biblioteca de Stat, Palatul Emirului, picturi Geji Rock, Pestera Shardawanka si Stadionul Abubakar Tafawa Balewa cu o piscina de dimensiuni olimpice.

Plecand din Bauchi puteti vizita Yankari National Park, destinatia turistica cea mai populara din tara. Acest parc gazduieste cea mai mare populatie de elefanti in Africa de Vest. Cele mai bune luni pentru vizitarea parcului sunt februarie, martie si aprilie, cand vegetatia este mai putin densa. Mai putem mentiona faptul ca ornitologii au identificat 350 specii de pasari in parc.

Bauchi