Cum se ajunge in Nigeria

Calatoria cu avionul in Nigeria

Nigeria dispune de numeroase aeroporturi situate in cele mai importante orase din tara, respectiv la Abuja, Lagos, Kano sau Port Harcourt. Renumite companii europene au curse cu aceste destinatii din Europa, intre care KLM din Amsterdam, British Airways din Londra, Lufthansa din Frankfurt, toate cu destinatia Abuja. Mai sunt zboruri directe din Madrid, Tripoli, Paris, Doha, Johannesburg sau Dubai. In Lagos se gaseste unul dintre cel mai importante aeroporturi din tara, destinatie pentru cele mai renumite curse aeriene din Africa, in timp ce aeroporturile din Abuja si Port Harcourt, sunt puncte alternative pentru intrarea in tara, pentru turistii sositi din Europa.

La nivel national exista trei aeroporturi internationale, in Lagos, Abuja si Kaso. In Lagos se gaseste cel mai mare aeroport din tara unde sosesc curse din Europa, Africa si USA. Lagos Murtala Muhammed International Airport (LOS) este situat la 20 de km de centrul orasului Lagos. Aeroportul din Abuja este o destinatie importanta pentru cursele din Ethiopia, Egipt, Dubai, Olanda, Germania si Londra. Pe aeroportul din Kano exista cateva companii care fac legatura cu tari din nordul si vestul Africii, dar si cu Amsterdam. Zilnic sunt efectuate curse cu intre Lagos, Abuja si Kano. Pentru calatoria de la Bucuresti la Lagos, puteti alege un zbor pe ruta Bucuresti – Cairo – Lagos, pentru care aveti nevoie de aproximativ 15 ore.

Calatoria cu autocarul in Nigeria

Autobuzele si microbuzele care circula la nivel local si regional in Nigeria sunt destul de vechi si slab intretinute, de cele mai multe ori supra-aglomerate, iar soferii au tendinta sa circule cu viteze exagerat de mari, raportat la starea precara a drumurilor. Taxiurile, destul de numeroase, colorate in galben in orasul Lagos si in combinatie de alb si albastru, in Port Harcourt, sunt o modalitate mult mai confortabila de calatorie. In fiecare oras din tara exista o companie de transport cu autobuzul si una de taxi. Microbuzele sunt prevazute cu o sigla pe care este inscrisa destinatia, asa incat sa stiti in ce autubuz sa va urcati.

Calatoria cu trenul in Nigeria

NRC este compania nationala feroviara care gestioneaza circulatia trenurilor express destinate pasagerilor din Port Hartcourt, cu destinatia Kano - Lagos, cu plecari in fiecare vineri. Exista trenuri express si pe ruta Lagos – Jos – Maiduguri - Port Hartcourt. In general, trenurile sunt confortabile, prevazute cu aer conditionat si dispun de doua categorii respectiv, clasa I, vagoane de dormit si restaurant si clasa standard, prevazute cu cusete destul de spatioase. Calatoria cu trenul este o ocazie ideala de explorare a Nigeriei, avand in vedere ca traverseaza peisaje spectaculoase, de la regiuni cu vegetatie bogata la zone de savana. Districtul Lagos este unul dintre cele 7 sectoare ale Companiei feroviare nigeriene, iar trenurile acopera o suprafata de aproximativ 200 km si traverseaza rute din statul Lagos si zonele sudice ale statului Ogun.

Calatoria cu masina in Nigeria

Traficul in Nigeria este destul de haotic, desi principale drumuri sunt bine intretinute, dar pe drumurile secundare se intalnesc destul de des gropi si devin aproape inaccesibile in timpul sezonului ploios. Traficul cel mai congestionat il intalniti in Lagos. Pentru a evita potentialele pericole, se recomanda turistilor sa nu circule pe timpul noptii. De asemenea, asigurati-va ca ati blocat usile si geamurile masinii si nu uitati ca este obligatorie purtarea centurii de siguranta. Pentru a conduce masina in Nigeria, aveti nevoie de obtinerea unui permis eliberat de autoritatile locale, in baza unei sustinerii unui examen. Iar pentru a inchiria un autovehicul, aveti nevoie de pasaport, pe langa permisul de conducere international. Statiile de benzina sunt numeroase, atat in orase cat si in zonele rurale.