Ghid turistic Ibadan

Despre Ibadan

Ibadan este capitala statului Oyo din Nigeria. Acesta este unul dintre cele mai populate orase din tara. Inceputurile Ibadan sunt invaluite in mister si au fost inregistrate doar in traditia orala. Se spune ca cel mai vechi grup de colonisti din Ibadan au fost fugari expulzati din satele din apropiere. Guvernul colonial britanic a preluat controlul orasului in 1893. Dupa ce calea ferata a ajuns la Lagos (1901), linia a fost extinsa spre nord la Kano (1912), asigurandu-se astfel o importanta economica crescuta pentru orasul Ibadan.

Activitatile economice ale orasului Ibadan includ agricultura, comertul, fabricarea obiectelor de artizanat, serviciile. Ibadan este un important centru comercial. Practic, la fiecare colt de strada exista un magazin. Unele mestesuguri locale inca infloresc. Acestea includ tesutul, torsul si vopsirea, ceramica si fieraria. Adire, stofa vopsita la nivel local in vase mari de indigo este populara.

Orasul are o flota de taxiuri si microbuze proprietate privata, precum si servicii de autobuz operate in oras si suburbii.

In oras se afla Universitatea din Ibadan si un institut tehnic. Biblioteca Universitatii mentine cea mai mare colectie de carti din tara. Exista, de asemenea, o ramura a Arhivelor Nationale in campusul universitar.

In oras veti gasi, de asemenea sase parcuri, cel mai important fiind Agodi Garden. Exista, de asemenea, gradini zoologice si botanice, doua stadioane principale, si un numar mare de facilitati sportive.

Ibadan