Informatii utile Nigeria

Date generale


Capitala: Abuja
Moneda: Naira (NGN)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (49.3%), Musulmani (48.8%), Alte religii (1.9%)

Nigeria este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
centre culturale
cultura
expozitii
muzee
istorie

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Nigeria

In Nigeria, clima se caracterizeaza prin temperaturi toride si un grad mare de umiditate de-a lungul anului, cu mici modificari de temperatura ce variaza de la un anotimp la altul. Cu o clima specific ecuatoriala, Nigeria inregistreaza temperaturi intre 35º si 45ºC. Vara, caldura devine greu de suportat cu temperaturi de 45°C, iar din octombrie pana in ianuarie, acestea mai scad, dar furtunile de nisip sunt inca prezente. Precipitatiile cele mai importante se inregistreaza intre martie si iulie, in timp ce perioada ideala pentru petrecerea concediului in Nigeria este cuprinsa intre octombrie si ianuarie, cand puteti admira flora si fauna tarii in toata splendoarea. In aceasta perioada, temperaturile sunt si mai usor de suportat.

Temperaturi medii lunare in Nigeria

Ce sa luati in bagaj

In general, puneti in bagaje haine care sa va ajute sa tolerati mai bine temperaturile ridicate, mai ales daca vizitati Nigeria in timpul verii. Localnicii obisnuiesc sa se imbrace destul de modest, iar femeile adopta tinute traditionale. In regiunile nordice ale tarii, unde populatia este cu precadere de religie musulmana, este bine sa va imbracati cat mai modest cu putinta si sa evitati transparenta. Din bagajul dvs. nu trebuie sa lipseasca o jacheta impermeabila pentru zilele ploioase, dar si produse de igiena personala, o crema de protectie solara, solutii contra tantarilor si aparatul foto, bineinteles.

Viza turistica pentru Nigeria

Turistii romani au nevoie de viza pentru a-si petrece vacanta in Nigeria. Aceasta se obtine de la Ambasada Republicii Federale Nigeria din Bucuresti si se acorda cu o valabilitate de 3 luni, in baza pasaportului, a unei copii itinerariului turistic, la care trebuie sa atasati rezervarea de la hotel si o copie dupa biletul de avion dus-intors. De asemenea, mai este necesar prezentarea unui certificat medical care sa ateste ca ati efectuat vaccinul impotriva febrei galbene.