Informatii utile Lagos (NG)

Date generale


Moneda: Naira (NGN)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 01:00

Lagos (NG) este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
centre culturale
cultura
expozitii
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Lagos

Deoarece Lagos are un climat tropical de savana, exista 2 sezoane ploioase diferite: aprilie –iulie si octombrie - noiembrie. Sezonul uscat este in perioada august - septembrie si decembrie - martie.

Temperaturi medii lunare in Lagos, Nigeria

Temperaturile nu variaza foarte mult in Lagos. Martie este in general cea mai calda luna in Lagos, cu o temperatura medie de 29 grade C. Temperatura medie in luna ianuarie este de 27 grade C. Temperaturile din Lagos sunt rar sub 20 grade C si peste 30 grade C.

Ce sa luati in bagaj

Daca vizitati orasul Lagos in timpul sezonului ploios, pelerina de ploaie si umbrela sunt o necesitate. In cazul in care veti vizita orasul in timpul sezonului uscat va trebui sa purtati haine foarte usoare, deoarece poate fi destul de cald in aceasta perioada. Nu uitati aparatul de fotografiat, cu care veti putea surprinde cele mai frumoase momente ale vacantei.

Transportul in Lagos

Una dintre cele mai simple modalitati de vizita orasul Lagos este cu taxiul. Este recomandat sa negociati pretul inainte de a pleca catre destinatia dorita. Inchirierea unei masini este o alta alternativa. Exista numeroase birouri de inchiriere auto in oras, intre acestea Avis este cea mai buna optiune.

Ferry Services Corporation asigura cateva curse regulate cu feribotul.

Shopping in Lagos

Unele dintre cele mai bune locuri pentru cumparaturi din Lagos sunt: Centrul Palms Shopping, City Mall, Mega Plaza, Galleria Silverbird si Piata Lekki Art. In locurile amintite veti putea gasi suveniruri, arta din Africa de Vest, picturi, bijuterii, accesorii si mult mai multe produse.

Viza turistica pentru Lagos

Pentru a vizita Lagos veti avea nevoie de o viza turistica, indiferent de durata sederii. Aceasta viza se va obtine in baza unui pasaport valabil pe cel putin 6 luni. Cererea de viza se depune la ambasada sau consulatul Nigeriei din tara de resedinta a vizitatorului, sau cea care este acreditata pentru zona respectiva.

Lagos (NG)