Despre Norvegia

Norvegia este cea mai occidentala tara din Peninsula Scandinava. Aceasta imparte frontiera cu Finlanda si cu Suedia, dar si cu Rusia la nord-vest. Norvegia se intinde pe o suprafata de 1800 de km. Este o tara lunga si ingusta, presarata cu munti, marginita la vest de Marea Nordului si de Marea Norvegiei, in nord de Oceanul Arctic si de Marea Barents.

Norvegia este traversata de cercul polar arctic si este un teatru al fenomenelor legate de altitudinea sa: vara se poate observa soarele de la miezul noptii iar iarna partea de nord este scufundata in noaptea arctica, iluminata uneori de aurorele boreale.

Norvegia este cea mai frumoasa tara din lume. Toata lumea va va spune asta fara sa clipeasca, si le veti da dreptate. Dupa ce veti ajunge aici si veti asista la triumful naturii de aici, veti avea sentimentul ca nu poate exista ceva mai grandios. Norvegia este cel mai bine secret pastrat din Nordul Europei. Este o tara unde lumina si obscuritatea se intrepatrund, unde muntii fac loc marii si unde cristalele de zapada ale iernii hranesc culorile florilor primavara.

Tara scandinava din nordul Europei, Norvegia este si o tara a binecuvantarilor naturii care va va scufunda intr-un univers in care frumusetile mediului raspund cu prezent. Presarata cu un numar destul de mare de insule, coastele norvegiene sunt marginite de pamanturi uneori salbatice sau civilizate, unde se afla o multime de varfuri montane, imense paduri verzi, fara sa uitam si de fiorduri sau de alte piesaje care va va taia respiratia.

Ceea ce va asteapta in Norvegia sunt fiordurile si acea joaca permanenta de-a v-ati ascunselea dintre mare si munte. Peisaje romantice, niste orase mari, o fauna fascinanta, mii de pasari, balene si ursi albi.

Norvegia este un pamant al libertatii unde natura se dezvolta in voie sub un soare de vara aproape orbitor. O natura care a stiut sa-si pastreze frumusetea chiar daca in mijlocul ei s-au ridicat niste orase foarte dinamice.

Norvegia este o tara imensa cu “doar” 4, 6 milioane de locuitori. Tara lasa insa mult loc naturii sub toate formele sale: fiorduri, munti, ghetari, paduri, coline, preerii pline de prospetime…

Norvegia este tara iubitorilor de natura cu fiorduri si ghetari spectaculosi, cu apusuri de soare romantice si cu imense intinderi de pamant inca salbatice. Toate oportunitatile de schi, de pescuit sau de escalada va sunt oferite aici. Cei care nu sunt atat de sportivi pot aprecia frumusetile naturii de la tara, cu vai abrupte, cu lacuri maiestuoase in muntii inalti si cu privelisti care iti taie rasuflarea.

Norvegia dispune si de multe muzee, cu o tematica foarte variata. Veti intalni aici foarte multe folkmuseum si bygdemuseum, muzee in aer liber.

Cele 4 orase principale au fiecare atractiile lor. Sunt la fel de diverse si de variate ca si cele 4 anotimpuri. Oslo este capitala actuala si centrul financiar. Bergen este un vechi port commercial pitoresc si poarta inspre regiunea fiordurilor. Stavanger este centrul industrial al sectorului petrolier norvegian. Trondheim este un loc de pelerinaj pentru adulti, devenit si un loc pentru cercetare in domeniul tehnicii.

Norvegia incarneaza bucuria de a trai facuta din culori si din lumini, intre natura si modernitate. O veritabila bijuterie in stare pura, Norvegia nu va putea decat sa va incante datorita atmosferei sale primitoare, calduroase, datorita luminii sale incomparabile si peisajelor sale salbatice sau domestice. Norvegia nu se poate mandri cu faptul ca este o destinatie ieftina, dar ceea ce are ea mai bun veti primi gratis: experiente extraordinare intr-o natura grandioasa, accesibile tuturor.

Daca doriti sa vizitati Norvegia pentru a admira aici minunile Mamei Natura, nu veti fi dezamagiti. Aici natura este suverana iar oamenii traiesc in armonie cu ea. Acestia au invatat sa o respecte si sa o cunoasca.

Cred ca v-am convins deja sa veniti in Norvegia! Daca raspunsul este afirmativ, va mai putem spune ca preturile la cazare in Norvegia nu sunt printre cele mai mici. Astfel, un sejur in aceasta tara nordica poate fi destul de costisitor, insa merita efortul.

Articole din Norvegia

Top 10 cele mai scumpe capitale europene
Top 10 cele mai scumpe capitale europene

Dupa ce v-am prezentat care sunt cele mai ieftine capitale europene din punct de vedere turistic, e interesant de vazut care sunt si cele mai scumpe capitale...

Lista tarilor unde puteti calatori fara masuri de izolare sau carantina
Lista tarilor unde puteti calatori fara masuri de izolare sau carantina

Mai jos este moua listă a țărilor din zona verde de coronavirus unde nu mai e necesară izolarea sau carantină la sosirea în România. Zborurile...