Cum se ajunge in Norvegia

Chiar daca Norvegia pare o tara foarte indepartata, aceasta nu este chiar atat de departe…..Norvegia face parte din tarile scandinave. Se invecineaza cu Oceanul Atlantic (Marea Nordului), Oceanul Arctic (Marea Barentes si Marea Norvegiei), Rusia, Finlanda si Suedia. Principalele orase din tara sunt construite in apropierea marii. Deci in zonele din vecinatatea litoralului din Norvegia, circulatia se poate realiza foarte usor prin intermediul vapoarelor. Calatoria cu feribotul inspre Norvegia nu este deloc scumpa. 

Companiile aeriene concureaza si ele pentru a oferi cele mai bune oferte. Avionul reprezinta cea mai usoara modalitate de a ajunge in Norvegia, dar puteti opta si pentru tren sau pentru masina. Principalele aeroporturi se afla la Oslo, Bergen, Ålesund, Haugesund, Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Tromsø si Trondheim. SAS Norge propune numeroase legaturi nationale si internationale.

Compania Norwegian Air Shuttle  asigura legatura dintre Oslo si 28 de orase europene. Aeroporturile din Norvegia faciliteaza accesul chiar si in locurile cele mai indepartate, cum ar fi Insulele Lofoten, Capul Nord sau chiar si Svalbard. Majoritatea marilor aeroporturi sunt deservite de linii feroviare.
 
Legaturile dintre Norvegia si alte tari scandinave sau europene prin intermediul trenului sunt numeroase. Liniile nationale sunt deservite de Caile Ferate Norvegiene – NSB. Norvegia este traversata de o importanta retea feroviara, de peste 3000 de kilometri care traverseaza si 775 de tuneluri si 300 de poduri. Majoritatea liniilor traverseaza niste peisaje variate, oferind niste privelisti magnifice asupra periferiilor oraselor, muntilor, lacurilor si fiordurilor.

Infrastructura rutiera a Norvegiei este excelenta, mai ales in partea de sud, fiind suplimentata si de multitudinea de feriboturi care va vor duce de-a lungul fiordurilor.  Legatura intre zonele tarii se realizeaza si prin intermediul retelei de drumuri care are o lungime de 89737 km. Majoritatea oraselor si satelor din Norvegia dispun si de un serviciu local de autobuz. Reteaua autocarelor este foarte dezvoltata in toata tara.

Reteaua feroviara a Norvegiei este si ea extinsa si se termina in nord in orasul Bodø. Aici veti gasi si legaturi regulate de vapoare catre tarile invecinate, dar si catre Islanda si Insulele Feroe.

Feroboturi si vapoare. In partea de vest a Norvegiei mai ales, unde se gasesc faimoasele fiorduri, drumurile se opresc dintr- o data si calatoria continua cu feribotul sau cu vaporul. Vapoare expres se gasesc de-a lungul coastei norvegiene de la sud la nord care leaga intre ele marile si micile orase, satucurile si insulele.

Norvegia se poate mandri cu flota ei comerciala, care este una dintre cele mai mari din lume. Chiar daca s-au construit aici numeroase poduri si tunele, feriboturile sunt cele care unesc regiunea fiordurilor de tara.

Calatoria din Romania pana in Norvegia la volanul masinii poate parea un lucru greu de realizat, dar veti beneficia in timpul acestei calatorii de niste privelisti exceptionale  si de niste trasee foarte spectaculoase. Iata un posibil traseu rutier catre Norvegia: Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Danemarca si Suedia, trecand prin orasele Budapesta, Bratislava, Praga, Berlin, Sassnitz, Trellerborg, Malmo, Goteborg si Oslo.