Ghid turistic Molde

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, monumente, puncte de interes, arta, atractii inedite, divertisment, istorie

Despre Molde

Molde reprezinta un oras al regiunii Romsdal din Norvegia, fiind situat in partea nordica a tarii. Climatul temperat il face potrivit de vizitat in orice moment al anului, verile fiind calduroase, iar iernile, usoare. Molde a fost considerat oras pentru prima data in anul 1838, numele insemnand, in limba locala, "sol fertil". Aftfel, in Molde s-au dezvoltat industria textila si, ulterior, cea a hainelor.

In Molde se poate ajunge cu avionul (exista un aeroport unde ajung curse din marile orase ale Norvegiei), cu barca (expresul Hurtigruten), cu autobuzul, cu trenul sau cu feribotul. Veti dori sa va plimbati cand vizitati Molde, deoarece distantele nu sunt mari, dar aveti si posibilitatea de a inchiria biciclete si de a merge cu autobuzul sau cu taxiul.

Molde ofera variante de cazare pentru toate gusturile, mai luxoase sau mai rustice, unde pretul include, de cele mai multe ori, si micul dejun. Puteti incerca hoteluri precum Hotell Molde, Comfort Hotel Nobel sau Rita Seilet Hotel. In cazul in care sunteti impatimiti ai cortului, va invitam sa va cazati in campingul Kviltorp.

Strada Storgata este strada unde se gasesc majoritatea pietelor, a magazinelor si a centrelor comerciale din Molde, de unde puteti achizitiona produse alimentare, amintiri sau cadouri pentru cei dragi de acasa.

Varietatea de restaurante si de cafenele, cu terase sau in interior, este foarte mare, la fel cum exista si o varietate foarte mare de alimente. Putem gasi restaurante din lanturi internationale (Burger King, pizzerii), dar si restaurante cu specific norvegian (Gimle, Molde Fjordstuer, Vinsj) sau cu specific international (China House Restaurant, Milano Restaurant).

Pentru a va distra noaptea la un pahar de ceva bun, puteti alege dintre o multitudine de baruri, cafenele si restaurante, precum Seven, Tangenten sau 1911.

Fiind un oras mic, rustic am putea spune, putem sa vizitam o serie de muzee, cum ar fi Muzeul Romsdal sau Muzeul de Pescuit din Hjertoya, sau sa ne bucuram de o serie de privelisti la Panorama Varden – Molde, in Coridorul Verde sau la Stadionul Aker.

In Molde va puteti bucura de o serie de excursii, de tururi sau de sporturi. Excursiile se fac in Skaret, in satul Bud, tururile se fac in munti, in Hurtigruten, iar sporturile includ scufundari, surf, navigatie, pescuit, vanat, calarie, schiat, catarat pe munti sau plimbari. Credem ca exista suficiente motive pentru a va gandi la un sejur in Molde, chiar daca Norvegia ramane in continuare o destinatie turistica destul de scumpa.

Molde